Ідеальний рецепт, щоб потішити рідних: готуємо пухкі крафіни замість паски
30 березня 2024,
23:43
Читать новость на русском
Джерело:
"Смак UA"Пишний та м'який крафін родом з Австралії. Він ідеально підходить для святкового столу на Великдень.
Авторкою гібрида круасана і мафіна вважають кулінарку Кейт Рейд. Крафіни можуть мати різноманітні варіації залежно від рецептури та особистих вподобань.
Варто спробувати Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"
Простий рецепт крафінів
- Час: 3 години 20 хвилин
- Порцій: 4
– 700 грамів борошна;
– 40 грамів пресованих дріжджів;
– 220 мілілітрів молока 2,5%;
– 200 грамів цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 3 яйця;
– 180 грамів масла;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 1 чайна ложка меленого мускатного горіха;
– 100 грамів родзинок;
– 100 грамів журавлини;
– 100 грамів цукатів;
– 100 грамів маку;
– 100 грамів сушених вишень;
– 40 грамів цукрової пудри.
Приготування:
- У тепле молоко додайте 2 столові ложки цукру, дріжджі та перемішайте. Поставте в тепле місце на 10 хвилин.
- У чашу блендера вбийте яйця, додайте цукор, сіль, ванільний цукор, 80 грамів розтопленого масла та підготовлену опару. Частинами додаючи борошно, почніть замішувати тісто.
- Далі замішуйте тісто на столі, припилюючи його борошном. Потім перекладіть його в миску, змастіть олією, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
- Промийте родзинки та сушену журавлину. За бажанням залийте їх коньяком.
- Готове тісто помніть і розділіть на 4 частини. Одну тонко розкачайте на посипаній борошном поверхні. Змастіть її м'яким маслом та рівномірно посипте родзинками, журавлиною і мускатним горіхом.
- Загорніть тісто рулетом і розріжте його вздовж навпіл, але не до кінця. Загорніть половинки равликом, формуючи пасочку. Перекладіть її у паперову форму діаметром 13 сантиметрів.
- Розкачайте другу частину тіста, змастіть маслом і посипте її цукатами. Сформуйте таку ж пасочку і викладіть у формочку.
- Третю і четверту частини посипте маком з цукром, сушеною вишнею і сформуйте пасочки.
- Помістіть паски в тепле місце на 40 хвилин, щоб вони підійшли. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності змастіть паски жовтком, збитим з цукром. Готові крафіни посипте цукровою пудрою.