Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

22 квітня 2021, 21:41
Читать новость на русском

Кондитерка Катерина Пєскова поділилась із читачами рецептом паски на Великдень. Як правильно готувати – читайте у матеріалі.

Катерина Пєскова пропонує приготувати на Великдень ароматну паску з цукатами, родзинками, яка виходить пишною та смачною. Ми впевнені, що ця святкова випічка стане вашою улюбленою.

Читайте також Рецепт паски без дріжджів від української зірки Ольги Сумської

Рецепт паски

Інгредієнти для опари:
– 200 мілілітрів молока;
– 100 грамів борошна;
– 60 грамів дріжджів;
– 20 грамів цукру.Інгредієнти:
– 300 грамів жовтків;
– 300 грамів цукру;
– 10 грамів солі;
– 900 грамів борошна;
– 300 мілілітрів молока;
– 260 грамів вершкового масла 82%;
– родзинки;
– цукати;
– журавлина;
– цедра;
– прянощі;
– спеції.
  1. Для приготування опари у мисці з'єднайте дріжджі з молоком, додайте цукор, борошно. Залиште на 30 хвилин.
  2. Окремо у мисці збийте 100 грамів жовтків, додайте 100 грамів цукру, сіль, перемішайте.
  3. З'єднайте опару з жовтками, додайте 300 мілілітрів молока, 900 грамів борошна, перемішайте протягом 7-10 хвилин. Залиште у тепле місце на 60-90 хвилин, через 30 хвилин перемішуйте тісто.
  4. Збийте 200 грамів жовтків, додайте 200 грамів цукру. Розділіть тісто, додайте жовтки з цукром, перемішайте. Далі – додайте спеції, прянощі, родзинки, журавлину, цедру. Замісіть тісто.
  5. Викладіть тісто у форми, залиште при кімнатній температурі на 2,3, 4 години.
  6. Розігрійте духовку до температури 170-180 градусів, відправте запікатись протягом 25 хвилин до готовності.
  7. Дістаньте з духовки. Залиште для охолодження.
  8. Паску задекоруйте фісташками, шоколадом або безе. Смачного!