Катерина Пєскова пропонує приготувати на Великдень ароматну паску з цукатами, родзинками, яка виходить пишною та смачною. Ми впевнені, що ця святкова випічка стане вашою улюбленою.

Читайте також Рецепт паски без дріжджів від української зірки Ольги Сумської

Рецепт паски

  1. Для приготування опари у мисці з'єднайте дріжджі з молоком, додайте цукор, борошно. Залиште на 30 хвилин.
  2. Окремо у мисці збийте 100 грамів жовтків, додайте 100 грамів цукру, сіль, перемішайте.
  3. З'єднайте опару з жовтками, додайте 300 мілілітрів молока, 900 грамів борошна, перемішайте протягом 7-10 хвилин. Залиште у тепле місце на 60-90 хвилин, через 30 хвилин перемішуйте тісто.
  4. Збийте 200 грамів жовтків, додайте 200 грамів цукру. Розділіть тісто, додайте жовтки з цукром, перемішайте. Далі – додайте спеції, прянощі, родзинки, журавлину, цедру. Замісіть тісто.
  5. Викладіть тісто у форми, залиште при кімнатній температурі на 2,3, 4 години.
  6. Розігрійте духовку до температури 170-180 градусів, відправте запікатись протягом 25 хвилин до готовності.
  7. Дістаньте з духовки. Залиште для охолодження.
  8. Паску задекоруйте фісташками, шоколадом або безе. Смачного!