Рецепт печива з корицею, як в дитинстві

30 січня 2023, 13:35
Читать новость на русском

Пам'ятаєте мамине печиво з корицею? У нас є перевірений рецепт домашніх солодощів від шеф-кухаря Валентини Саєнко.

Ніжне печиво з корицею вам хоч раз, точно доводилося куштувати. Ми дібрали рецепт домашньої випічки, яку з легкістю можна приготувати вдома, та поринути в дитинство з першого шматочка.

Читайте також Зігріє взимку: рецепт супу мінестроне

Рецепт печива з корицею

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 15 – 20 штук
Інгредієнти:
 – 200 грамів кисломолочного сиру;
 – 280 грамів борошна;
 – 180 грамів масла;
 – куряче яйце;
 – 4 грами соди;
 – цукор;
 – мелена кориця.

Приготування:

  • Холодне масло натираємо на тертку. Додаємо борошно, яйце та сир. Сир краще брати в брикеті, трішки вологий.
  • Додаємо соду та замішуємо тісто. Не кидаємо одразу все борошно, трішки залишаємо. Якщо липне до рук, то додаємо ще трішки борошна. Все залежить від марки сиру. Тісто має бути еластичне і не липнути до рук.

  • Формуємо кулю із тіста і даємо постояти в холодильнику у плівці понад 30 хвилин. Далі розкачуємо качалкою на столі з борошном і вирізаємо склянкою кола, як на вареники.
  • Кожне коло викладаємо на цукор з корицею і трішки притискаємо. Згортаємо цукром всередину і знову в цукор, притисли, ще раз згорнули цукром в середину і останній раз у цукор. Добре притискаємо, адже відкриється під час запікання.
  • Викладаємо печиво на лист з пергаментом на відстані і запікаємо при 180 приблизно 25 – 30 хвилин до рум'яної скоринки.

Смачного!