30 січня,
13:35
Рецепт печива з корицею, як в дитинстві
Джерело:
Валентина СаєнкоПам'ятаєте мамине печиво з корицею? У нас є перевірений рецепт домашніх солодощів від шеф-кухаря Валентини Саєнко.
Ніжне печиво з корицею вам хоч раз, точно доводилося куштувати. Ми дібрали рецепт домашньої випічки, яку з легкістю можна приготувати вдома, та поринути в дитинство з першого шматочка.
Читайте також Зігріє взимку: рецепт супу мінестроне
Рецепт печива з корицею
- Час: 80 хвилин
- Порції: 15 – 20 штук
– 200 грамів кисломолочного сиру;
– 280 грамів борошна;
– 180 грамів масла;
– куряче яйце;
– 4 грами соди;
– цукор;
– мелена кориця.
Приготування:
- Холодне масло натираємо на тертку. Додаємо борошно, яйце та сир. Сир краще брати в брикеті, трішки вологий.
- Додаємо соду та замішуємо тісто. Не кидаємо одразу все борошно, трішки залишаємо. Якщо липне до рук, то додаємо ще трішки борошна. Все залежить від марки сиру. Тісто має бути еластичне і не липнути до рук.
- Формуємо кулю із тіста і даємо постояти в холодильнику у плівці понад 30 хвилин. Далі розкачуємо качалкою на столі з борошном і вирізаємо склянкою кола, як на вареники.
- Кожне коло викладаємо на цукор з корицею і трішки притискаємо. Згортаємо цукром всередину і знову в цукор, притисли, ще раз згорнули цукром в середину і останній раз у цукор. Добре притискаємо, адже відкриється під час запікання.
- Викладаємо печиво на лист з пергаментом на відстані і запікаємо при 180 приблизно 25 – 30 хвилин до рум'яної скоринки.
Смачного!