11 грудня,
18:12
Солодке свято: легкий рецепт ароматного печива
Джерело:
Kwestia smakuПід час підготовки до свят, коли все місто покрите яскравими ліхтариками, саме час пекти святкове печиво. Важливо мати під рукою перевірений та простий рецепт, аби насолодитися чаюванням у затишний зимовий вечір.
Важко уявити святковий період без запаху свіжоспеченого печива, що лине з кухні та наповнює будинок затишком. Це печиво можна пекти з дітьми, та не забудьте зробити фото на згадку!
Цікаво Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою
Рецепт печива
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 40 штук
– 125 грамів вершкового масла;
– 25 грамів смальцю (за потреби використовуйте масло);
– 100 грамів цукрової пудри;
– 1 яйце;
– 2 чайні ложки меду;
– пів чайної ложки кориці;
– 250 грамів пшеничного борошна;
– пів чайної ложки розпушувача.
Приготування:
- Масло наріжте кубиками і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. Також дістаньте з холодильника яйце та смалець.
- Масло, смалець та цукрову пудру збийте міксером до пишної маси (приблизно 7 хвилин).
- Додати яйце і збивайте ще 3 хвилини.
- Влийте мед, всипте корицю і перемішайте.
- Додайте борошно та розпушувач і знову перемішайте, поки інгредієнти не з’єднаються в однорідне тісто.
- Сформуйте кулю, за потреби посипте тісто борошном, загорніть у фольгу та поставте в холодильник приблизно на 60 хвилин.
- Розділіть тісто на 3 частини.
- Поки працюєте з першою частиною тіста, решту тримайте в холодильнику.
- Розігрійте духовку до 180 градусів С.
- Тісто, посипане борошном, розкачати приблизно до 3 міліметрів товщини.
- Формочками виріжте печиво та викладіть його на велике деко, застелене папером для випікання.
- Випікайте приблизно 10 хвилин або до золотистої скоринки.