13 квітня,
14:02
Як приготувати підчеревину до Великодня – рецепт в духовці
Джерело:
Микола ЛюлькоОкрім паски та крашанок, на Великдень повинно бути багато м'ясних наїдків: шинка, полядвиця, різноманітні ковбаси. Ми пропонуємо приготувати домашню підчеревину.
Запечена підчеревина за рецептом українського шеф-кухаря та учасника кулінарного шоу "Мастер Шеф" Миколи Люлька точно сподобається кожному. Шеф-кухар приготував її з особливим маринадом.
Читайте також Ідеально для Великодня: рецепти м'ясних страв до святкового столу
Таку м'ясну страву можна нарізати не тільки до Великоднього столу, а й до будь-якого святкового. Вона пасує до м'ясної нарізки, на канапку чи до вареної картоплі.
Рецепт запеченої підчеревини
- Час: 3 години (додатково час на маринування)
- Порції: 800 грамів
– 1 кілограм підчеревини;
– 4 зубчики часнику;
– 30 грамів кореня імбиру;
– 1,5 чайної ложки копченої паприки;
– 1,5 чайної ложки меленого коріандру;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– 3 чайні ложки солі;
– 4 столові ложки соєвого соусу;
– 2 лаврових листочки;
– кисло-солодкий соус.
Приготування:
- Змішуємо всі інгредієнти та натираємо цим маринадом підчеревину. Викладаємо лаврові листочки.
- Щільно загортаємо все у два шари пергаменту чи фольги та відправляємо в холодильник маринуватися на 8 – 10 годин.
- Розігріваємо духовку до 170 градусів та запікаємо підчеревину 2 години.
- Після приготування даємо їй відпочити 30 хвилин.
- Подавайте її до столу гарячою чи холодною, вона смачна у будь-якому стані.
Смачного!