Як приготувати підчеревину до Великодня – рецепт в духовці

13 квітня 2023, 14:02
Читать новость на русском

Джерело:

Микола Люлько

Окрім паски та крашанок, на Великдень повинно бути багато м'ясних наїдків: шинка, полядвиця, різноманітні ковбаси. Ми пропонуємо приготувати домашню підчеревину.

Запечена підчеревина за рецептом українського шеф-кухаря та учасника кулінарного шоу "Мастер Шеф" Миколи Люлька точно сподобається кожному. Шеф-кухар приготував її з особливим маринадом.

Читайте також Ідеально для Великодня: рецепти м'ясних страв до святкового столу

Таку м'ясну страву можна нарізати не тільки до Великоднього столу, а й до будь-якого святкового. Вона пасує до м'ясної нарізки, на канапку чи до вареної картоплі.

Рецепт запеченої підчеревини

  • Час: 3 години (додатково час на маринування)
  • Порції: 800 грамів
Інгредієнти:
 – 1 кілограм підчеревини;
 – 4 зубчики часнику;
 – 30 грамів кореня імбиру;
 – 1,5 чайної ложки копченої паприки;
 – 1,5 чайної ложки меленого коріандру;
 – 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
 – 3 чайні ложки солі;
 – 4 столові ложки соєвого соусу;
 – 2 лаврових листочки;
 – кисло-солодкий соус.

Приготування:

  • Змішуємо всі інгредієнти та натираємо цим маринадом підчеревину. Викладаємо лаврові листочки.
  • Щільно загортаємо все у два шари пергаменту чи фольги та відправляємо в холодильник маринуватися на 8 – 10 годин.
  • Розігріваємо духовку до 170 градусів та запікаємо підчеревину 2 години.
  • Після приготування даємо їй відпочити 30 хвилин.
  • Подавайте її до столу гарячою чи холодною, вона смачна у будь-якому стані.

Смачного!