Французька класика з українських продуктів: готуємо кіш лорен з куркою
28 липня 2023,
10:33
Читать новость на русском
Джерело:
Валентина СаєнкоНеодмінно спробуйте цей відкритий пиріг з куркою та шпинатом, адже він не тільки неймовірно смачний, а й надзвичайно ситний.
Кіш Лорен – класична французька страва, яка відома в цілому світі. Її готують в духовці з основою пісочного тіста та заливкою з вершків та яєць.
Читайте також Смачно разом з "Бащинським": готуємо літні салати для ідеального обіду чи вечері
Це універсальний рецепт. Тісто підходить до будь-якої солоної начинки, заливка теж. А такі інгредієнти як курка чи шпинат, можна заміняти на рибу, бекон, овочевий мікс чи інші улюблені продукти.
Рецепт пирога кіш лорен з куркою та шпинатом
- Час: 80 хвилин
- Порції: 8
– 250 грамів борошна;
– 125 грамів масла;
– яйце;
– сіль;
– 1 ложка холодної води.
Для начинки:
– 300 грамів копченої курки;
– жменя шпинату;
– 150 грамів сиру чедер;
– 200 грамів грибів;
– 300 грамів жирних вершків;
– 3 курячих яйця;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Масло нарізаємо кубиками і змішуємо з іншими інгредієнтами. Все має бути холодне. Спочатку тісто буде крихке, але потім збереться до купи.
- Довго не мішаємо. Зібралось в купу, перемішалось до однорідності – готово. Кладемо в холодильник на 15 – 20 хвилин.
- Гриби смажимо на сковорідці. Курку нарізаємо невеличкими кубиками, а сир натираємо на дрібну терку.
- Для заливки: змішуємо вершки, яйця, дрібку солі і перцю.
- Розкачуємо тісто на столі з борошном товщиною 3 – 4 міліметри. Викладаємо в форму.
- Далі половину сиру, курку, гриби та шпинат. Заливаємо вершками з яйцями і зверху решту сиру.
- Запікаємо при 180 градусах приблизно 30 – 40 хвилин. Пиріг має стати цупкий і не тремтіти.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати кабачковий торт шарами за нашим рецептом.