Пісний пиріг із капустою: готується – швидко, з'їдається – умить

24 вересня 2021, 17:31
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

Сьогодні ми підготували для вас простий рецепт пирога з капустою, який неабияк виручатиме вас під час посту. Спечіть якось при нагоді цю смакоту – і вона надовго стане вашим must eat!

Пісний пиріг із капустою – доречний і на сніданок, і до обіду, і для вечері. Він чудово смакує з томатним соком або айраном.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

Готувати пиріг дуже просто: з рецептом упорається навіть підліток.

Пісний пиріг із капустою

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 8


Пиріг з капустою / Фото Гурман

Інгредієнти:
 – 500 г пшеничного борошна;
 – 7 г сухих дріжджів;
 – 1 ст. л. цукру;
 – 300 мл води;
 – 80 мл олії;
 – 600 г білоголової капусти;
 – 1 ріпчаста цибулина;
 – 1 морквина;
 – сіль;
 – мелений чорний перець.

Приготування:

  1. Змішайте 400 грамів борошна із сіллю, цукром та дріжджами.
  1. Влийте до сухих інгредієнтів теплу воду та олію. Перемішайте масу.
  1. Додайте ще 50 грамів борошна й замісіть тісто.
  1. Перекладіть тісто в чисту посудину, змащену олією, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 60 хвилин.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Дрібно нашаткуйте капусту й перекладіть її в теплу воду. Накрийте кришкою й залиште на 15 хвилин. Злийте воду з капусти.
  1. Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на грубій тертці.
  1. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній спершу цибулю, потім моркву.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Додайте до овочів капусту й смажте начинку ще 10 – 15 хвилин.
  1. Готову капусту посоліть, поперчіть і перемішайте. Залиште її прочахати.
  1. Готове тісто розділіть на дві рівні частини. 


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Розкачайте одну частину тіста, перекладіть до форму для випічки. 
  1. Викладіть начинку на пласт тіста й накрийте другим пластом.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Щільно защипніть краї, по центру пирога зробіть отвір для виходу пари.
  1. Випікайте капустяний пиріг 30 хвилин при 180 градусах.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Дайте пирогу охолонути й подавайте, нарізавши на порції.

Смачного!