Пісний пиріг із капустою – доречний і на сніданок, і до обіду, і для вечері. Він чудово смакує з томатним соком або айраном.
Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Готувати пиріг дуже просто: з рецептом упорається навіть підліток.
Пісний пиріг із капустою
- Час: 90 хвилин
- Порції: 8
Пиріг з капустою / Фото Гурман
Приготування:
- Змішайте 400 грамів борошна із сіллю, цукром та дріжджами.
- Влийте до сухих інгредієнтів теплу воду та олію. Перемішайте масу.
- Додайте ще 50 грамів борошна й замісіть тісто.
- Перекладіть тісто в чисту посудину, змащену олією, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 60 хвилин.
Приготування пирога / Фото Їжа
- Дрібно нашаткуйте капусту й перекладіть її в теплу воду. Накрийте кришкою й залиште на 15 хвилин. Злийте воду з капусти.
- Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на грубій тертці.
- Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній спершу цибулю, потім моркву.
Приготування пирога / Фото Їжа
- Додайте до овочів капусту й смажте начинку ще 10 – 15 хвилин.
- Готову капусту посоліть, поперчіть і перемішайте. Залиште її прочахати.
- Готове тісто розділіть на дві рівні частини.
Приготування пирога / Фото Їжа
- Розкачайте одну частину тіста, перекладіть до форму для випічки.
- Викладіть начинку на пласт тіста й накрийте другим пластом.
Приготування пирога / Фото Їжа
- Щільно защипніть краї, по центру пирога зробіть отвір для виходу пари.
- Випікайте капустяний пиріг 30 хвилин при 180 градусах.
Приготування пирога / Фото Їжа
- Дайте пирогу охолонути й подавайте, нарізавши на порції.
Смачного!