Пісний пиріг із капустою – доречний і на сніданок, і до обіду, і для вечері. Він чудово смакує з томатним соком або айраном.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

Готувати пиріг дуже просто: з рецептом упорається навіть підліток.

Пісний пиріг із капустою

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 8


Пиріг з капустою / Фото Гурман

Приготування:

  1. Змішайте 400 грамів борошна із сіллю, цукром та дріжджами.
  1. Влийте до сухих інгредієнтів теплу воду та олію. Перемішайте масу.
  1. Додайте ще 50 грамів борошна й замісіть тісто.
  1. Перекладіть тісто в чисту посудину, змащену олією, накрийте харчовою плівкою й відправте в тепле місце на 60 хвилин.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Дрібно нашаткуйте капусту й перекладіть її в теплу воду. Накрийте кришкою й залиште на 15 хвилин. Злийте воду з капусти.
  1. Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на грубій тертці.
  1. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній спершу цибулю, потім моркву.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Додайте до овочів капусту й смажте начинку ще 10 – 15 хвилин.
  1. Готову капусту посоліть, поперчіть і перемішайте. Залиште її прочахати.
  1. Готове тісто розділіть на дві рівні частини.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Розкачайте одну частину тіста, перекладіть до форму для випічки.
  1. Викладіть начинку на пласт тіста й накрийте другим пластом.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Щільно защипніть краї, по центру пирога зробіть отвір для виходу пари.
  1. Випікайте капустяний пиріг 30 хвилин при 180 градусах.


Приготування пирога / Фото Їжа

  1. Дайте пирогу охолонути й подавайте, нарізавши на порції.

Смачного!