Окрім того, що він ситний та зігріваючий, цибулевий суп називають ще похмільним. Всі процеси приготування першої страви зрозумілі навіть для початківця, а результат вартує трьох зірок Мішлен.

Читайте також Найніжніші гомілки без шкіри у вершковому соусі: дієтичний рецепт

Трішки солодкуватий від карамелізації цибулі, з хрусткими грінками і сирною шапкою. Це дуже смачно, хоч і не на кожний день.

Цибулю бажано брати білу, вона більш смачна та ніжна. Але це не принципово, адже цей суп готують з різних сортів цибулі, навіть з порею.

Рецепт цибулевого супу

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 3 – 4

Приготування:

  • Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. В розігрітій сковорідці топимо вершкове масло і починаємо смажити цибулю на середньому вогні. Це один із самих важливих етапів. Потрібно карамелізувати цибулю, щоб вона "віддала" свій цукор і смак супу. Важливо не поспішати. На цей процес може піти 30 – 40 хвилин.


Цибулевий суп / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Далі наливаємо алкоголь, даємо йому випаритись 3 – 5 хвилин і додаємо грам 300 бульйону (краще обрати курячий). Слідом чебрець і на повільному вогні тушкуємо, періодично помішуючи.
  • На цьому етапі суп має добре потемніти. Виварюємо бульйон, на це піде хвилин 20 – 30. Масі потрібно стати густою. Далі додаємо ще грамів 300 бульйону і знову уварюємо. Як тільки маса загустіє – додаємо решту бульйону, уварюємо приблизно вдвічі. Солимо і перчимо.
  • Бажано запекти суп порційно, викладаючи в креманки шарами: суп, сир, грінки, сир. Сир краще брати Грюйер, або будь-який твердий. Чудово підійде навіть пармезан. Просто, щоб сир розплавився і потік. До легкої скоринки.⠀
  • Якщо порційних креманок немає, то просто подаємо гарячий суп, посипавши сиром.

Смачного!