17 грудня,
11:30
Рецепт п’яного англійського кексу від Тані Литвинової – різдвяна випічка
А ви вже визначились зі святковим десертом? Тетяна Литвинова пропонує приготувати вишуканий англійський кекс, який легко готується та стане окрасою новорічного столу.
Тетяна Литвинова – відома кулінарна експертка та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" опублікувала в інстаграм рецепт англійського кексу.
Читайте також Рецепт дня: класичний шоколадний фондан – ніжний десерт
Інгредієнти:– 250 г пшеничного борошна;
– 250 г вершкового масла;
– 250 г цукру;
– 10 г ванільного цукру;
– цедра одного апельсина;
– 4 яйця;
– 300 г суміші горіхів (мигдаль, волоський);
– 400 г суміші сухофруктів (чорнослив, курага, журавлина, інжир, полуниця);
– 100 мл рому;
– сік одного апельсина (для просочення).
- Збийте м’яке масло з цукром у мисці. Додайте ванільний цукор та апельсинову цедру. Збийте міксером.
- Додайте по одному 4 яйця у суміш та ретельно змішайте міксером.
- Додайте то борошна розпушувач, отриману суху суміш додайте до тіста одну половину, а потім – іншу. Ретельно змішайте міксером.
- Ретельно помийте сухофрукти, поріжте та залийте ромом. Суміш можна заздалегідь підготувати та залишити на ніч.
- Викладіть у сито суміш сухофруктів, злийте зайвий ром.
- Поріжте великими шматочками суміш горіхів.
- У тісто додайте суміш сухофруктів та горіхів. Ретельно змішайте.
- У силіковану форму з отвором у середині викладіть тісто.
- Розігріваємо духовку до 160 градусів та випікаємо 2-3 години. Обов’язково перевіряйте на готовніть – проколіть дерев’яною паличкою. Якщо кекс буде сирий та вогкий у середині, то залиште на 15-20 хвилин.
- Готовий кекс залиште для охолодження. Проколіть дерев’яною паличкою та полийте апельсиновим соком для повного просочення кексу.
- Викладіть кекс на тарілку, посипте цукровою пудрою.
Дивіться відео: