Рецепт п’яного англійського кексу від Тані Литвинової – різдвяна випічка

17 грудня 2020, 11:30
Читать новость на русском

А ви вже визначились зі святковим десертом? Тетяна Литвинова пропонує приготувати вишуканий англійський кекс, який легко готується та стане окрасою новорічного столу.

Тетяна Литвинова – відома кулінарна експертка та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" опублікувала в інстаграм рецепт англійського кексу.

Читайте також Рецепт дня: класичний шоколадний фондан – ніжний десерт

Інгредієнти:
– 250 г пшеничного борошна;
– 250 г вершкового масла;
– 250 г цукру;
– 10 г ванільного цукру;
– цедра одного апельсина;
– 4 яйця;
– 300 г суміші горіхів (мигдаль, волоський);
– 400 г суміші сухофруктів (чорнослив, курага, журавлина, інжир, полуниця);
– 100 мл рому;
– сік одного апельсина (для просочення).
  1. Збийте м’яке масло з цукром у мисці. Додайте ванільний цукор та апельсинову цедру. Збийте міксером.
  2. Додайте по одному 4 яйця у суміш та ретельно змішайте міксером.
  3. Додайте то борошна розпушувач, отриману суху суміш додайте до тіста одну половину, а потім – іншу. Ретельно змішайте міксером.
  4. Ретельно помийте сухофрукти, поріжте та залийте ромом. Суміш можна заздалегідь підготувати та залишити на ніч.
  5. Викладіть у сито суміш сухофруктів, злийте зайвий ром.
  6. Поріжте великими шматочками суміш горіхів.
  7. У тісто додайте суміш сухофруктів та горіхів. Ретельно змішайте.
  8. У силіковану форму з отвором у середині викладіть тісто.
  9. Розігріваємо духовку до 160 градусів та випікаємо 2-3 години. Обов’язково перевіряйте на готовніть – проколіть дерев’яною паличкою. Якщо кекс буде сирий та вогкий у середині, то залиште на 15-20 хвилин.
  10. Готовий кекс залиште для охолодження. Проколіть дерев’яною паличкою та полийте апельсиновим соком для повного просочення кексу.
  11. Викладіть кекс на тарілку, посипте цукровою пудрою.

Дивіться відео: