Тетяна Литвинова – відома кулінарна експертка та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" опублікувала в інстаграм рецепт англійського кексу.
Читайте також Рецепт дня: класичний шоколадний фондан – ніжний десерт
- Збийте м’яке масло з цукром у мисці. Додайте ванільний цукор та апельсинову цедру. Збийте міксером.
- Додайте по одному 4 яйця у суміш та ретельно змішайте міксером.
- Додайте то борошна розпушувач, отриману суху суміш додайте до тіста одну половину, а потім – іншу. Ретельно змішайте міксером.
- Ретельно помийте сухофрукти, поріжте та залийте ромом. Суміш можна заздалегідь підготувати та залишити на ніч.
- Викладіть у сито суміш сухофруктів, злийте зайвий ром.
- Поріжте великими шматочками суміш горіхів.
- У тісто додайте суміш сухофруктів та горіхів. Ретельно змішайте.
- У силіковану форму з отвором у середині викладіть тісто.
- Розігріваємо духовку до 160 градусів та випікаємо 2-3 години. Обов’язково перевіряйте на готовніть – проколіть дерев’яною паличкою. Якщо кекс буде сирий та вогкий у середині, то залиште на 15-20 хвилин.
- Готовий кекс залиште для охолодження. Проколіть дерев’яною паличкою та полийте апельсиновим соком для повного просочення кексу.
- Викладіть кекс на тарілку, посипте цукровою пудрою.
Дивіться відео: