Каркаде в улюблених солодощах можна замінити на фруктове або ягідне пюре – смакуватиме так, що пальчики оближеш!

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

Рецепт рахат-лукум

  • Час: 14 годин
  • Порції: 6


Рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки

Приготування:

  1. Для приготування рахат-лукум з'єднайте 400 мілілітрів води та каркаде, доведіть до кипіння та процідіть.
  1. Додайте цукор та лимонний сік і перемішайте.


Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки

  1. Змішайте воду, що залишилася з крохмалем та перемішайте до однорідної консистенції. При постійному помішуванні влийте крохмаль до гарячої суміші.


Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки

  1. Відправте її на плиту та при постійному помішуванні доведіть до кипіння.
  1. Зменште вогонь та прогрійте масу протягом 8 – 10 хвилин. Обов'язково помішуйте її.
  1. Додайте до маси горішки та перемішайте.


Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки

  1. Викладіть масу у квадратну форму та залишіть при кімнатній температурі на 12 годин.


Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки

  1. Зніміть форму, натріть сумішшю з крохмалю та цукрової пудри.


Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки

  1. Наріжте рахат-лукум на кубики 2х2 сантиметри та знову натріть у суміші з крохмалю та цукрової пудри.


Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки

  1. Солодощі готові. Смачного!


Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки

Покроковий рецепт приготування солодощів рахат-лукум від Лізи Глінської – відео: