Каркаде в улюблених солодощах можна замінити на фруктове або ягідне пюре – смакуватиме так, що пальчики оближеш!
Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
Рецепт рахат-лукум
- Час: 14 годин
- Порції: 6
Рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки
Приготування:
- Для приготування рахат-лукум з'єднайте 400 мілілітрів води та каркаде, доведіть до кипіння та процідіть.
- Додайте цукор та лимонний сік і перемішайте.
Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки
- Змішайте воду, що залишилася з крохмалем та перемішайте до однорідної консистенції. При постійному помішуванні влийте крохмаль до гарячої суміші.
Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки
- Відправте її на плиту та при постійному помішуванні доведіть до кипіння.
- Зменште вогонь та прогрійте масу протягом 8 – 10 хвилин. Обов'язково помішуйте її.
- Додайте до маси горішки та перемішайте.
Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки
- Викладіть масу у квадратну форму та залишіть при кімнатній температурі на 12 годин.
Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки
- Зніміть форму, натріть сумішшю з крохмалю та цукрової пудри.
Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки
- Наріжте рахат-лукум на кубики 2х2 сантиметри та знову натріть у суміші з крохмалю та цукрової пудри.
Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки
- Солодощі готові. Смачного!
Приготування рахат-лукум / Скріншот з відео кондитерки
Покроковий рецепт приготування солодощів рахат-лукум від Лізи Глінської – відео: