Рецепт рисово-гарбузової каші на кожен день: два варіанти приготування

4 жовтня 2021, 18:33
Читать новость на русском

Гарбузова каша з рисом надзвичайно корисна для організму, адже в ній тільки корисні інгредієнти, які допомагають травленню. Якщо ви пильно стежите за своєю фігурою, обов'язково приготуйте її на сніданок – вона чудово наситить на цілий день та додасть енергії і сили перед ранковим тренуванням.

У сезон гарбуза ми пропонуємо вам приготувати неймовірно смачну та корисну страву – кашу з рисом та гарбузом. Який з варіантів обрати: солодкий чи солений – вибір за вами. Ми можемо тільки відзначити, що вони смачні в будь-якому варіанті.

Читайте також Бджола здатна об'єднати – аграрія, пасічника та людство загалом, – провідний спеціаліст МХП

Рисово-гарбузова каша (солений варіант)

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 6 ст. л. рису;
 – 200 мл води;
 – 500 г гарбуза;
 – 300 мл молока;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – куркума;
 – бринза.

Приготування:

  1. У каструлі доведіть до кипіння молоко.
  1. Гарбуз ретельно помийте та почистіть від шкірки і насіння. Наріжте дрібними кубиками м'якоть та відправте в молоко. Варіть його на маленькому вогні до м'якості. Орієнтовно 25 – 30 хвилин.
  1. Рис відваріть до готовності у підсоленій воді.
  1. Гарбуз з молоком подрібніть в пюре за допомогою блендера. З'єднайте з рисом та перемішайте.

  1. Додайте спеції та перемішайте.
  1. Подавайте готову страву до столу з бринзою. Смачного!


Гарбузова каша з рисом / Фото Fat Killers

Рисово-гарбузова каша (солодкий варіант)

Інгредієнти:
– 6 ст. л. рису;
– 200 мл води;
– 500 г гарбуза;
– 300 мл молока;
– підсолоджувач;
– 5 г ванільного цукру;
– домашній сир.

Приготування:

  1. У каструлі доведіть до кипіння молоко.
  1. Гарбуз ретельно помийте та почистіть від шкірки і насіння. Наріжте дрібними кубиками м'якоть та відправте в молоко. Варіть його на маленькому вогні до м'якості. Орієнтовно 25 – 30 хвилин.
  1. Рис відваріть до готовності з підсолоджувачем.
  1. Гарбуз з молоком подрібніть в пюре за допомогою блендера. З'єднайте з рисом та перемішайте.
  1. Додайте ванільного цукру та перемішайте.
  1. Перед подачею додайте до страви домашній сир. Смачного!