Підійде до всього: готуємо смажений рис з овочами на сковорідці
10 листопада 2022,
11:55
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Cooking by YuliyaСмажений рис з овочами – універсальний гарнір до риби, морепродуктів, курки, індички чи яловичини. Він ідеально поєднується з горошком, морквою, а ще його можна просто подавати з шафраном.
Рис завжди був популярним гарніром, адже його можна варити, смажити та запікати. Всі ці технології прості, а сам рис доступний для українців.
Читайте також Швидко і доступно: три рецепти курячих гомілок на щодень
Якщо вам набрид відварений рис, спробуйте його посмажити на сковорідці. Додайте до нього міксом улюблених овочів (особливо смачно з кукурудзою), або зі спеціями: карі, шафран.
Рецепт смаженого рису з овочами
- Час: 35 хвилин
- Порції: 2
– 1 склянка рису;
– мікс улюблених овочів (морква, зелений горошок, солодкий перець);
– 1 – 2 столових ложок вершкового масла;
_ сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Промийте рис у воді кілька разів, щоб вода залишилася прозорою.
- Розігрійте сковорідку з вершковим маслом на середньому вогні. Обсмажте овочі нарізані кубиком. Щоб пришвидшити процес приготування, обирайте заморожені овочі (готовий мікс).
- Додайте до них промитий рис та обсмажуйте так, щоб його краї побіліли. Присмачте все спеціями та перемішайте.
- Залийте все водою трішки вище рису та готуйте на повільному вогні під закритою кришкою 20 хвилин.Важливо протягом цього часу не відкривати кришку.
- Зніміть кришку, рис має бути повністю готовий та розсипчастий.
- Смажений рис з овочами готовий. Смачного!