Різотто з морепродуктами – вишукана італійська страва, яка поєднує в собі багатий аромат та смак моря з ніжністю рису. Це чудове поєднання завоювало серця гурманів по всьому світу.

Не пропустіть "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами

Різотто з морепродуктами

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Різотто з морепродуктами - рецепт

Смак, який підкорив світ / Фото unsplash

Приготування:

  1. Дістаньте морепродукти з морозилки і дайте розморозитися. Шалот дрібно наріжте.
  2. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді та додайте туди цибулю-шалот і пресований часник. Обсмажуйте деякий час.
  3. Додайте в сковороду рис і трохи обсмажте, помішуючи.
  4. Влийте біле вино і знову перемішайте.
  5. Варіть разом, поки вино не випарується.
  6. Налийте в каструлю 200 мілілітрів води та варіть, поки рис не вбере всю воду.
  7. Знову налийте в каструлю 200 мілілітрів води та варіть, поки рис не вбере всю воду.
  8. Повторіть дію ще раз.
  9. Тепер додайте розморожені морепродукти. Варіть разом 10 хвилин, помішуючи, поки креветки не стануть рожевими.
  10. Приправити до смаку сіллю і перцем.
  11. Додайте вершки та масло і перемішайте до кремоподібного стану.
  12. Полийте соком лимона різотто. Акуратно перемішайте.
  13. Викладіть різотто на блюдо і прикрасьте скибочками лимона.