Цей солодкий інгредієнт часто використовують у випічці, десертах, каві або чаї. Він надає їм додаткову нотку солодкості та аромату ванілі. Завдяки своїй універсальності та приємному смаку ванільний цукор став невіддільною складовою багатьох кулінарних рецептів.

Цікаво "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами

Рецепт домашнього ванільного цукру

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Як приготувати ванільний цукорНа кухні завжди буде ванільний цукор / Фото unsplash

Приготування:

  1. Насипте цукор в банку.
  2. Розріжте стручок ванілі вздовж гострим ножем і витягніть насіння ванілі. Зробити це потрібно дуже обережно.
  3. Стручок ванілі розріжте на дві або три частини.
  4. Поверніться до банки з цукром і всипте в неї "дорогоцінні" ванільні боби разом із шматочками тростини.
  5. Закрийте банку і струсіть її. Таким чином ми змішуємо квасолю і стручок ванілі з цукром.
  6. Залиште банку на два тижні, але не забувайте кожен день струшувати банку, змішуючи цукор з ваніліном. Таким чином, цукор не злипається, але вбирає аромат ванілі.