Як приготувати рвану свинину – рецепт в духовці

26 квітня 2023, 14:10
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Ми неодноразово бачили в меню популярних закладів бургери з рваною свининою, тости чи інші цікаві страви. Але як приготувати її вдома, аби було не гірше?

Головним секретом цієї страви є правильно підібрані спеції, хороший шмат м'яса та витримання температурного режиму.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Таку страву можна подавати як холодною, так і гарячою, з картоплею чи в бургерах. Головне, аби поряд був улюблений соус.

Рецепт рваної свинини

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
– 1 свиняча лопатка без кістки;
– 3 столові ложки коричневого цукру;
– 4 чайні ложки солі;
– 1 столова ложка паприки;
– 2 чайні ложки порошку чилі;
– 1 чайна ложка сушеного орегано;
– 1 чайна ложка часникового порошку;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– ½ чайної ложки каєнського перцю;
– ½ чайної ложки меленого кмину;
– ½ чайної ложки чорного перцю;
– 1 столова ложка олії;
– 1 склянка курячого бульйону;
– 6 столових ложок яблучного оцту;
– 1 пляшка соусу барбекю.

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  • Нарізаємо свинячу лопатку грубими шматками.
  • У невеликій мисці змішуємо коричневий цукор, сіль, паприку, порошок чилі, орегано, часниковий порошок, гірчицю, каєнський перець, кмин та чорний перець.
  • Обсипаємо нарізану свинину пряною сумішшю, щоб вона рівномірно розподілилася по всій поверхні м'яса.
  • Розігріваємо на сковорідці олію й обсмажуємо на ній свинину (3 – 4 хвилини).
  • Перекладаємо її на деко, додаємо бульйон та 4 столові ложки оцту. Відправляємо все до духовки на 40 хвилин.
  • Виймаємо деко з духовки. Розбираємо м'ясо на волокна двома виделками. Додайте 2 столові ложки оцту і, якщо потрібно, сіль та перець.
  • Готову рвану свинину подаємо гарячою зі своїм улюбленим соусом.

Смачного!