Укр Рус
25 вересня, 13:07
1

Як правильно засолити сало – старовинний рецепт, що не підведе

Обожнюєте сало зі шматочком чорного хліба та зубчиком часнику? У нас є рецепт засоленого домашнього сала, яке не зрівняється з магазинним.

Домашнє засолене сало – справжня насолода. Його не тільки просто та легко готувати, а й зручно зберігати. Обирайте для соління шматочки не товще 4 – 5 сантиметрів, щоб воно гарно рівномірно просолилося.

Читайте також Нестандартні рецепти страв із курячими котлетами, які посмакують усім

Подавайте сало тоненькими шматочками до святкового чи буденного столу, або просто смакуйте його з ароматним хлібом.

Рецепт засоленого сала з паприкою

  • Час: 2 – 3 дні
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 500 грамів сала;
 – 200 грамів солі;
 – 150 грамів паприки.

Приготування:

  • Беремо шматок сала та обвалюємо його в солі.Далі з усіх боків слід обсипати солодкою паприкою. 
  • Перекладаємо сало в контейнер з кришкою, закриваємо та відправляємо в холодильник на 2 – 3 дні.
  • Дістаємо сало з холодильника: якщо воно тверде, то воно готове. Обтрусіть зайву сіль і зберігайте в холодильнику чи в морозилці.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати вітамінне варення з калини.