Ніжні мов пух – як приготувати правильні сінабони

19 червня 2023, 11:14
Читать новость на русском

Сінабони стали справжнім хітом серед пухкої домашньої випічки. Завдяки смаку та оригінальній подачі їх готують в цілому світі, чому б і нам не здивувати рідних класичною американською випічкою?!

Вперше про сінабони згадують ще в 1985 році, коли Річ Комен та його син Грег вирішили створити цей кулінарний шедевр. Оскільки початковий рецепт мав певні прогалини, родина почала співпрацювати з Джеріліном Брюссом.

Читайте також Смачний вибір для маленьких гурманів: чому курячі гомілки так подобаються дітям

Вони довго шукали саме ту пропорцію та таки віднайшли золоту середину для ідеальних сінабонів. За цим рецептом від 24 каналу, у вас вийдуть надзвичайно пухкі, смачні та ароматні домашні сінабони.

Рецепт класичних сінабонів

  • Час: 2 години
  • Порції: 12
Інгредієнти для тіста:
 – 250 грамів молока;
 – 4 – 5 склянок борошна;
 – 100 грамів цукру;
 – 75 грамів вершкового масла;
 – 1 чайна ложка солі;
 – 2 яйця;
 – 2,5 чайні ложки сухих дріжджів.
Для начинки:
 – 2 – 3 столові ложки меленої кориці;
 – 1 склянка цукру;
 – 75 грамів вершкового масла.
Для помадки:
 – 0,5 чайної ложки цукру;
 – 200 грамів цукрової пудри;
 – 50 грамів вершкового масла;
 – 100 грамів вершкового сиру;
 – сіль.

Приготування:

  • Для приготування змішуємо сухі дріжджі з теплим молоком, додаємо 1 столову ложку цукру та залишаємо в теплому місці під харчовою плівкою.
  • Через 15 – 20 хвилин опара буде готовою.
  • Розтираємо яйця з рештою цукру, додаємо розм’якшене вершкове масло та вливаємо опару. Солимо ьа перемішуємо тісто.
  • Просіяне борошно додаємо до маси невеликими порціями. Вимішуємо тісто до еластичності близько 5 – 7 хвилин. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці відпочити на годину.
  • Обминаємо тісто руками та знову залишаємо на годину підрости.
  • Для начинки змішуємо цукор та корицю.
  • Готове пухке тісто розкачуємо пластом розміром 40х40 та товщиною не більше 5 мм. Змащуємо тісто маслом, посипаємо цукром та корицею. Три сантиметри від краю залишаємо порожніми, щоб сінабони добре склеїлися. Обережно закручуємо тісто з начинкою в рулет. Для правильного сінабона витків повинно бути не більше п’яти.
  • Нарізаємо рулет на 12 частин товщиною 3 см. Змащуємо деко для випікання булочок вершковим маслом, викладаємо сінабони на відстані 3 – 4 см один від одного. Накриваємо тісто рушником та залишаємо підрости на 30 хвилин.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо сінабони до золотистої скоринки близько 18 – 25 хвилин.
  • Для помадки збиваємо вершкове масло з сиром, цукровою пудрою, сіллю та ванільним цукром. Розігріваємо помадку на паровій бані, щоб краще покрити сінабони.
  • Готові теплі сінабони змащуємо помадкою та подаємо до столу.

Смачного!