Сирники з секретним інгредієнтом: рецепт, який підкорить не тільки шлунок

26 жовтня 2022, 10:00
Читать новость на русском

Українська кондитерка Ліза Глінська поділилася з читачами смачним та простим рецептом домашніх сирників з секретним інгредієнтом. Вона обрала для страви гарбуз.

Якщо у вас залишився кисло-молочний сир та є невелика кількість м'якоті гарбуза – приготуйте з цих інгредієнтів домашні сирники.

Читайте також Простий рецепт курочки із сезонними овочами для усієї сім'ї

Вони швидко та легко готуються на сковорідці, за бажанням, можна також використати духовку. Ліза Глінська запевняє, що така страва стане улюбленим варіантом осіннього сніданку чи обіду.

Рецепт сирників з гарбузом

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 400 грамів кисло-молочного сиру;
 – 150 грамів гарбуза;
 – 30 грамів цукру;
 – 2 столові ложки пшеничного борошна;
 – 1 куряче яйце;
 – цедра одного апельсина;
 – мелена кориця (за бажанням);
 – сіль.

Приготування:

  • Натріть сирий очищений гарбуз на тертці. З апельсина зніміть цедру та змішайте все з корицею. Залишіть масу з гарбуза, цедри та кориці "відпочити".
  • Кисло-молочний сир перетріть через сито, додайте цукор, борошно та сіль. Додайте до сиру гарбузову масу та перемішайте.


Сирники з гарбуза / Фото з особистого архіву Єлизавети Глінської

  • Сформуйте сирники, обваляйте їх у борошні та обсмажте на розігрітій сковорідці з олією.
  • Готові сирники перекладіть на шар паперового рушника, щоб позбутися зайвого жиру.
  • Гарбузові сирники подавайте до столу зі сметаною або улюбленим варенням.

Смачного!