Скони з журавлиною та апельсином – проста та доступна випічка. Цей рецепт саме з таких коли потрібно все змішати і запекти.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

Традиційно ці хлібці подають до сніданку або до чаю. Особливо смачно з маслом, домашнім варенням та крем-сиром. На смак скони, це щось середнє між печивом та кексом.

Рецепт сконів з журавлиною та апельсинами

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8

Приготування:

  • Журавлину заливаємо окропом і зливаємо воду.
  • Холодне масло змішаємо з цедрою та цукром. Додамо яйце і знову перемішаємо. Слідом борошно і розпушувач і вимішуємо до однорідності.
  • Далі додаємо молоко і журавлину. Тісто має бути досить пластичне, але не прилипати до рук. Якщо липне, то ставимо на 10 хвилин у холодильник або морозилку.
  • Розкачуємо тісто на пергаменті у коло, товщиною приблизно 2 сантиметри. Нарізаємо на сегменти (як піцу). Перекладаємо, щоб скони були на відстані. Запікаємо при 180 градусах протягом 20 – 25 хвилин.
  • Коли скони трішки охолонуть покриваємо глазур’ю: змішуємо 2 столові ложки фрешу апельсина і 70 грамів цукрової пудри (додаємо сік поступово, глазур має бути густою).


Готово!