12 січня,
16:05
Святкова випічка: рецепт сконів з журавлиною та апельсинами
Джерело:
Валентина СаєнкоХоч скони не надто популярна випічка в Україні, але її смак змусить готувати її ще і ще.
Скони з журавлиною та апельсином – проста та доступна випічка. Цей рецепт саме з таких коли потрібно все змішати і запекти.
Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу
Традиційно ці хлібці подають до сніданку або до чаю. Особливо смачно з маслом, домашнім варенням та крем-сиром. На смак скони, це щось середнє між печивом та кексом.
Рецепт сконів з журавлиною та апельсинами
- Час: 60 хвилин
- Порції: 8
– 250 грамів борошна;
– 50 грамів цукру;
– 70 грамів вершкового масла;
– 5 грамів розпушувача для тіста;
– куряче яйце;
– 100 грамів журавлини;
– цедра половини апельсина;
– 50 грамів молока;
– цукрова пудра;
– сік апельсина (для глазурі).
Приготування:
- Журавлину заливаємо окропом і зливаємо воду.
- Холодне масло змішаємо з цедрою та цукром. Додамо яйце і знову перемішаємо. Слідом борошно і розпушувач і вимішуємо до однорідності.
- Далі додаємо молоко і журавлину. Тісто має бути досить пластичне, але не прилипати до рук. Якщо липне, то ставимо на 10 хвилин у холодильник або морозилку.
- Розкачуємо тісто на пергаменті у коло, товщиною приблизно 2 сантиметри. Нарізаємо на сегменти (як піцу). Перекладаємо, щоб скони були на відстані. Запікаємо при 180 градусах протягом 20 – 25 хвилин.
- Коли скони трішки охолонуть покриваємо глазур’ю: змішуємо 2 столові ложки фрешу апельсина і 70 грамів цукрової пудри (додаємо сік поступово, глазур має бути густою).
⠀
Готово!