Соковита курочка в апельсиновому соусі: рецепт від Лізи Глінської
Джерело:
ютуб Лізи ГлінськоїХочете урізноманітнити своє меню з курятини? Скористайтеся новим рецептом талановитої української кулінарки Лізи Глінської. Страва вийде ароматною, соковитою та надзвичайно смачною!
Найкраще курка в апельсиновому соусі смакує з вареним рисом та салатом з овочами та сиром. Ми впевнені, цей рецепт стане вашим улюбленим!
Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку
Рецепт курки в апельсиновому соусі
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео
– 500 г курячого філе;
– 2 апельсини;
– 2 зубчики часнику;
– перець чилі – на ваш смак;
– 30 г борошна;
– 15 г меду;
– 10 мл олії;
– 1 ч. л. тертого імбиру;
– сіль на ваш смак.
Приготування:
- Ретельно помийте куряче філе й наріжте невеличкими шматочками. Посоліть.
Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео
- Для маринаду натріть на грубій тертці цедру апельсина. Вичавіть сік з апельсинів і залийте ним цедру.
- Пропустіть крізь прес часник і додайте його разом із дрібно нарізаним перцем чилі в апельсиновий сік із цедрою.
Страва з курки та апельсинів / Скріншот з відео
- Додайте до маринаду мед, імбир і посоліть. Ретельно все перемішайте.
- Шматочки курячого філе обкачайте в борошні й обсмажте на сковорідці з олією.
Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео
- Вийміть обсмажені шматочки курки зі сковорідки та перелийте в неї маринад.
Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео
- Відправте м'ясо в маринад і тушкуйте.
- Тушкуйте курочку в соусі до його загустіння.
Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео
- Подавайте страву до столу гарячою. Смачного!
Рецепт курки в апельсиновому соусі – відео: