Соковита курочка в апельсиновому соусі: рецепт від Лізи Глінської

12 вересня 2021, 13:07
Читать новость на русском

Хочете урізноманітнити своє меню з курятини? Скористайтеся новим рецептом талановитої української кулінарки Лізи Глінської. Страва вийде ароматною, соковитою та надзвичайно смачною!

Найкраще курка в апельсиновому соусі смакує з вареним рисом та салатом з овочами та сиром. Ми впевнені, цей рецепт стане вашим улюбленим!

Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку

Рецепт курки в апельсиновому соусі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео

Інгредієнти:
 – 500 г курячого філе;
 – 2 апельсини;
 – 2 зубчики часнику;
 – перець чилі – на ваш смак;
 – 30 г борошна;
 – 15 г меду;
 – 10 мл олії;
 – 1 ч. л. тертого імбиру;
 – сіль на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно помийте куряче філе й наріжте невеличкими шматочками. Посоліть.


Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео

  1. Для маринаду натріть на грубій тертці цедру апельсина. Вичавіть сік з апельсинів і залийте ним цедру.
  2. Пропустіть крізь прес часник і додайте його разом із дрібно нарізаним перцем чилі в апельсиновий сік із цедрою.


Страва з курки та апельсинів / Скріншот з відео

  1. Додайте до маринаду мед, імбир і посоліть. Ретельно все перемішайте.
  1. Шматочки курячого філе обкачайте в борошні й обсмажте на сковорідці з олією.


Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео

  1. Вийміть обсмажені шматочки курки зі сковорідки та перелийте в неї маринад.


Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео

  1. Відправте м'ясо в маринад і тушкуйте.
  1. Тушкуйте курочку в соусі до його загустіння.


Страва з курки та апельсинів / Скриншот із відео

  1. Подавайте страву до столу гарячою. Смачного!

Рецепт курки в апельсиновому соусі – відео: