15 січня,
12:22
Ідеальна пара до картоплі: рецепт телятини по-бургундськи
Джерело:
Валентина СаєнкоЯкщо ви шукаєте смачну та ситну страву до святкового столу з яловичини, біф бургіньйон те, що вам потрібно.
Біф бургіньйон, або м'ясо по-бургундськи – класична страва французької кухні. Соковиті шматочки яловичини обсмажені у вині з додаванням овочів стануть ідеальною парою відвареній або запеченій картоплі.
Читайте також Справжня українська їжа: готуємо картоплю з салом
Така страва відмінно підійде як до буденного столу, так і до святкового. Вона ситна, з яскраво вираженим смаком та неймовірно пасує до келиха вина. Біф бургіньйон легка в приготуванні страва, хоч і знаменитий рецепт (Джулії Чайльд) зайняв в першому виданні аж 10 сторінок.
Рецепт м'яса по-бургундськи
- Час: 5 годин
- Порції: 6
– 1 кілограм яловичини;
– 200 грамів бекону;
– 2 моркви;
– 3 цибулини;
– 5 – 6 зубчиків часнику;
– 300 грамів грибів;
– 750 мілілітрів червоного вина;
– 300 грамів бульйону або води;
– 3 столові ложки борошна;
– чебрець;
– лавровий лист;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– олія.
Приготування:
- М’ясо зачищаємо від прожилок та плівки і нарізаємо досить великими шматками (приблизно 4 сантиметри). Обсмажуємо частинами на олії. На м’ясі має бути гарна скоринка.
- Моркву і цибулю нарізаємо великими шматками. Бекон нарізаємо шматочками 1 на 2 сантиметри. Часник подрібнюємо ножем.
- Після м’яса на сковорідці обсмажуємо бекон, додаємо моркву і смажимо декілька хвилин. Далі обсмажуємо цибулю та часник. Через 2 хвилини посипаємо все борошном. Розмішуємо і заливаємо бульйоном, або водою.
- Перекладаємо все в одну каструлю, заливаємо вином, додаємо трави. Тушкуємо на повільному вогні до 3 – 4 годин. Соус має добре загустіти.
- За 15 хвилин до готовності додаємо гриби порізані на 4 частини і вже після цього солимо і перчимо.
- Страва смакує з ніжним картопляним пюре.
Готово!