Таким ви його ще не куштували: тертий сирник з малиною

26 вересня 2022, 11:17
Читать новость на русском

Існує багато варіацій на класичний десерт чизкейк, або як його називають наші бабусі – сирник. Щоб з впевненістю сказати, що цей варіант випічки стане улюбленим, вам потрібно його спробувати.

Повітряний сметанний чизкейк з малиною стан справжньою окрасою святкового та буденного столу. Ззовні він нагадує відомий десерт – тертий пиріг, але всередині це справжній сирник.

Читайте також Борщ із секретним інгредієнтом – страва, яка посмакує всій родині

Завдяки сметані, його структура надзвичайно ніжна та повітряна, а смак ви запам'ятаєте на довго.

Рецепт сирника з малиною

  • Час: 4 години
  • Порції: 6 – 8
Інгредієнти на форму діаметром 21 сантиметр:
 – 220 грамів пшеничного борошна(+1 столова ложка);
 – 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
 – 50 грамів цукрової пудри
 – дрібка солі
 – 120 грамів холодного масла
 – 3 яєчні жовтки
 – 30 грамів сметани
Сметанний шар:
 – 600 грамів сметани від 20% жирності
 – 50 грамів кукурудзяного крохмалю
 – 3 яєчні білки
 – 140 грамів цукру
 – 1 упаковка ванільного цукру
 – 100 грамів малини.

Приготування:

  • Ретельно змішуємо просіяне пшеничне борошно, сіль, розпушувач, цукрову пудру, додаємо натрете холодне масло і перетираємо руками в крихту. Додаємо жовтки, сметану та замішуємо тісто. Воно має бути дуже ніжне і не повинне липнути до рук, якщо липне – підсипте трішки борошна.
  • Відправте тісто в морозилку на 1,5 години.
  • Розділяємо тісто на 2 частини, одну частину тіста натираємо на тертці, розподіляємо по дну форми застеленої пергаментом і випікаємо при 190 градусах – 10 хвилин.
  • Для сметанного шару збиваємо білки з цукром до стійких піків, сметану змішуємо з крохмалем і об‘єднуємо дві маси разом.
  • На корж виливаємо сметанний шар, розподіляємо по формі, зверху викладаємо малину, і натираємо другу частину тіста.
  • Випікаємо в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 55 хвилин.
  • Після випікання дайте йому повністю охолонути і покладіть в холодильник, не виймаючи з форми, на 5 – 6 годин, або ніч.

Смачного!