Лагідна кремова консистенція, міцна кава, легкі нотки лікеру – смакота. Не дарма в перекладі цей десерт звучить "підійми мене до небес".

Читайте також М'ясо гомілок по-грузинськи: готуємо соковите чахохбілі з томатами

За рецептом Валентини Саєнко, тирамісу вийде смачнішим ніж в більшості ресторанів, а можливо і найсмачнішим тирамісу в вашому житті!

Рецепт тирамісу

  • Час: 1 година
  • Порції: 4

Приготування:

  • Щоб тирамісу вдалося, обираємо тільки натуральну каву та якісний алкоголь. Дуже смачно з ромом, калуа, бейлісом, амаретто, з хересом. Якщо не хочеться купувати пляшку заради десерту – придбайте невелику порцію в кафе.
  • Перед використання ретельно помийте яйця з 2% содою.
  • В 4 порції еспресо додаємо 50 грамів алкоголю, 100 грамів окропу і 2 столові ложки цукру.
  • У жовтки додаємо цукор (50 грамів) і на водяній бані починаємо збивати. Жовтки побіліють і маса стане трішки повітряною. Поки вона гаряча додаємо решту цукру і перемішуємо. Важливо, щоб цукор розійшовся.
  • Слідом додаємо маскарпоне і перемішуємо вінчиком до однорідності.
  • Окремо збиваємо вершки. Збиті вершки додаємо до яєчно-сирної маси. І в самому кінці додаємо ще 30 грамів алкоголю. Особливо буде смачно, якщо це лікер чи херес.
  • Збираємо десерт в формі: кожне печиво просочуємо в каві. Тримаємо декілька секунд, щоб воно стало м’яке, але не розвалилося. Викладаємо шар печива на дно. Зверху заливаємо половину крему і щедро посипаємо какао. І повторюємо савоярді в каві, крем.
  • Накриваємо плівкою і даємо стабілізуватися в холодильнику 3 – 4 години, а краще ніч. Перед подачею знову щедро посипаємо какао.

Нехай смакує!