Рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон – тоффі-пудинг

6 травня 2023, 11:22
Читать новость на русском

Джерело:

Life nv

До Дня коронації короля Чарльза ІІІ ми вирішили більше познайомити вас з кулінарними вподобаннями монаршої сім'ї. Розповідаємо про улюблений десерт Кейт Міддлтон.

Рецептом королівського десерту поділився колишній шеф-кухар Даррен Макгрейді. Готувати його найзручніше в пароварці чи мультиварці на відповідному режимі. Він надзвичайно смачний, простий та водночас довершений. 

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Шеф-кухар зізнався, що однією з улюблених страв Кейт Міддлтон є насичений карамельний пудинг з фініками, шоколадом і вершками, що смакує, як іриска. 

Рецепт тоффі-пудингу

  • Час: 3 години
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 200 грамів фініків без кісточок;
 – 1 чайна ложка соди;
 – 230 грамів окропу;
 – 55 грамів масла;
 – 200 грамів цукру;
 – 1 склянка шоколаду (шматочками або натертого);
 – 1 яйце;
 – 260 грамів борошна;
 – 1 чайна ложка ванільного екстракту;
 – 1 чайна ложка розпушувача.
Для соусу:
 – 290 грамів темного цукру;
 – 220 грамів вершкового масла;
 – ½ склянки шоколаду;
 – 9 столових ложок жирних вершків.

Приготування:

  • Для соусу додаємо всі інгредієнти на сковороду з товстим дном. Перемішуємо на сильному вогні поки суміш не буде однорідною. Доводимо до кипіння та тушкуємо 4 хвилини.
  • Виливаємо близько 1,5 склянки соусу в змащену маслом форму для готування пудингу і даємо охолонути.
  • Змішуємо фініки з водою та содою. Замішуємо суміш, поки сода не розчиниться.
  • Збиваємо вершкове масло і цукор до пишності, додаємо яйце та ваніль і продовжуємо збивати. Додаємо борошно і розпушувач, потім суміш фініків і шоколадну стружку.
  • Викладаємо суміш у миску поверх холодного соусу. Готуємо пудинг в пароварці або мультиварці приблизно 1,5 години.
  • Коли пудинг буде готовий, розігріваємо соус, що залишився. Переверніть пудинг на теплу тарілку і полийте соусом. Подаємо зі збитими вершками або морозивом.

Смачного!