Торт Тирамісу – відмінна альтернатива звичайним бісквітним тортам, які традиційно випікають до свята. Його смак неймовірно ніжний, не дарма в перекладі він звучить: "підійми мене до хмар".
Читайте також Італійський вечір вдома: як приготувати пасту Болоньєзе з курячим фаршем і томатами
У порівнянні з іншою випічкою, такий десерт ви можете приготувати за годину, решту часу приділити сім'ї або відпочинку.
Рецепт торта тирамісу
- Час: 1 година
 - Порції: 6 – 8
 
Приготування:
- ️З'єднуємо холодну каву з алкоголем чи ароматизатором.
 - ️Бісквіт розрізаємо на 3 коржі.
 - Натираємо на мілкій терці чорний шоколад.
 
- ️Для крему з'єднуємо холодний сир маскарпоне, холодні вершки, цукрову пудру і збиваємо їх 5 хвилин, поступово збільшуючи швидкість збивання від найменшої до високої.
 - Готовий крем перекладаємо в кондитерський мішок з круглою насадкою.
 - ️Збираємо торт: кладемо перший корж, просочуємо кавою, посипаємо половиною натертого шоколаду, і викладаємо крем, другий корж: просочуємо, шоколад, крем, і третій корж – тільки просочуємо і крем.
 - Зверху також торт декоруємо кремом.
 - ️Готовий торт відправляємо в холодильник на 1 – 2 години, щоб він просочився і крем трішки застиг.
 
Смачного!


