Банановий хліб – традиційна солодка випічка на королівському столі. Зазвичай його подавали на зимові свята, але він настільки припав до смаку Єлизаветі II та її онукам, що шеф-кухар Даррен МакҐрейді часто готував його й у будні.

Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"

Сьогодні цей десерт готують не лише в Букінгемському палаці – його можна скуштувати й у кондитерських Лондона.

Щоб приготувати солодкий банановий хліб до чаю в себе вдома, вам знадобляться найпростіші інгредієнти й зовсім трішки часу.

Рецепт королівського бананового хліба

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4


Фото журнал Воґ

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко для випікання страви змастіть вершковим маслом, а на дно вистеліть шар пергаменту.
  2. Змішайте просіяне борошно та розпушувач з сіллю.


    Фото Марі Клер
  3. Холодне вершкове масло натріть в борошно на грубій тертці.Розімніть масу пальцями в крихту.
  4. Всипте до борошна цукор, подрібнені волоські горіхи та родзинки.
  5. Перемішайте масу.
  6. Сформуйте отвір у рихлій масі та вибийте в центр яйця.


    Фото Марі Клер
  7. Розімніть банани виделкою, додайте до тіста та висипте ванільний цукор. Ретельно перемішайте всі інгредієнти та замісіть однорідне тісто.
  8. Перекладіть тісто у деко для випікання та розрівняйте ложкою. Додатково розріжте банан повздовж та викладіть зверху на тісто.


    Фото Марі Клер
  9. Випікайте хліб протягом 45 хвилин до готовності.
  10. Охолодіть готовий банановий хліб та наріжте його на шматочки. Смачного!

Щоб відтворити королівський банановий хліб, як подають його для Єлизавети II – подайте його з ароматним чаєм.