Королівський десерт: рецепт улюбленого бананового хліба Єлизавети ІІ
Джерело:
marie claireПочастуйте рідних та друзів ароматним банановим хлібом, приготованим власноруч. А щоб підігріти інтерес до солодкої випічки, розкажіть за чаєм, що нею смакує сама Єлизавета II!
Банановий хліб – традиційна солодка випічка на королівському столі. Зазвичай його подавали на зимові свята, але він настільки припав до смаку Єлизаветі II та її онукам, що шеф-кухар Даррен МакҐрейді часто готував його й у будні.
Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"
Сьогодні цей десерт готують не лише в Букінгемському палаці – його можна скуштувати й у кондитерських Лондона.
Щоб приготувати солодкий банановий хліб до чаю в себе вдома, вам знадобляться найпростіші інгредієнти й зовсім трішки часу.
Рецепт королівського бананового хліба
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4
Фото журнал Воґ
– 2 шт. курячих яєць;
– 220 г борошна;
– дрібка солі;
– 1 ч. л. ванільного цукру;
– 180 г цукру;
– 120 г вершкового масла;
– 450 г світлих родзинок;
– 450 г бананів;
– 30 г нарізаних волоських горіхів;
– 1 ч. л. розпушувача для тіста.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко для випікання страви змастіть вершковим маслом, а на дно вистеліть шар пергаменту.
- Змішайте просіяне борошно та розпушувач з сіллю.
Фото Марі Клер
- Холодне вершкове масло натріть в борошно на грубій тертці.Розімніть масу пальцями в крихту.
- Всипте до борошна цукор, подрібнені волоські горіхи та родзинки.
- Перемішайте масу.
- Сформуйте отвір у рихлій масі та вибийте в центр яйця.
Фото Марі Клер
- Розімніть банани виделкою, додайте до тіста та висипте ванільний цукор. Ретельно перемішайте всі інгредієнти та замісіть однорідне тісто.
- Перекладіть тісто у деко для випікання та розрівняйте ложкою. Додатково розріжте банан повздовж та викладіть зверху на тісто.
Фото Марі Клер
- Випікайте хліб протягом 45 хвилин до готовності.
- Охолодіть готовий банановий хліб та наріжте його на шматочки. Смачного!
Щоб відтворити королівський банановий хліб, як подають його для Єлизавети II – подайте його з ароматним чаєм.