Що їв Тарас Шевченко – рецепт улюбленої страви Кобзаря
Джерело:
Шуба ЛайфНам завжди було цікаво, що ж їли популярні українські діячі, поети та митці. Пропонуємо ознайомитися з улюбленою стравою Тараса Григоровича Шевченка.
За спогадами сучасників, Кобзар дуже любив гречані вареники із сиром. Він часто згадував вареники у листах до друзів і колег. У цьому не має нічого дивного, адже вареники одна з улюблених страв українців.
Читайте також Смачно разом з "Бащинським": готуємо літні салати для ідеального обіду чи вечері
Також Шевченко ніколи не відмовився б від борщу, затертого пшоном та салом і чаю з ромом. Цей напій поет по-справжньому оцінив на засланні й після того пив його до кінця життя. Подейкують, що Шевченко полюбляв як вишукану їжу, так і прості, але колоритні українські страви.
Гречані вареники з сиром
- Час: 1 година
- Порції: 4 – 6
– 500 грамів гречаного борошна;
– 240 грамів окропу;
– 2 чайні ложки солі;
– 2 курячих яйця;
– 1200 грамів кисломолочного сиру;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 курячих яйця;
– 200 грамів сала.
Приготування:
- Просійте борошно і змішайте в одній мисці із сіллю. Зробіть заглиблення і влийте окріп, розмішайте з борошном.
- Додайте яйця і продовжуйте вимішувати. Тісто має стати еластичним.
- Кисломолочний сир перетріть через сито, тоді він буде пухкішим і без грудочок. Додайте сіль і яйця. Все добре перемішайте до однорідності.
- Посипте стільницю борошном, розкатайте тісто. Сформуйте вареники, додайте начинку.
- Сало наріжте невеликими шматками, покладіть на розігріту сковороду і топіть на середньому вогні до 10 хвилин. Потім зніміть з вогню.
- Відваріть вареники. Покладіть їх у киплячу підсолену воду і варіть з моменту їх спливання 5 – 6 хвилин. Перекладіть на тарілку і зверху змастіть засмажкою.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати малосольні кабачки за нашим рецептом.