Вірменська хапама: наче плов, але без м'яса й у гарбузі

23 вересня 2021, 17:53
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

У сезон гарбузів ви просто зобов'язані приготувати цей вірменський плов! Проте не лякайтеся: заради хапами вам не доведеться кілька годин крутитися на кухні. А смак буде – нереальний!

Хапама – традиційна страва вірменської кухні, яка дуже схожа на улюблений нами плов, але з особливостями. Цю страву зазвичай готують на вірменському весіллі, адже вона вважається символом різноманітності та достатку.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

До фруктового плову в горщику з гарбуза додають яблуки, родзинки, фініки та інші улюблені сухофрукти. Подають хапаму до столу попередньо розрізавши на шматочки і розкривши гарбуз наче квітку. 

Рецепт хапами

  • Час: 2 години
  • Порції: 8


Хапама / Фото Гастроном

Інгредієнти:
 – 2 кг гарбуза;
 – 50 г мигдалевих пластівців;
 – 100 г рису Басматі;
 – 100 г вершквого масла;
 – 50 г родзинок;
 – 1 яблуко;
 – 50 г фініків;
 – 50 г чорносливу;
 – мед;
 – сіль.

Приготування:

  1. Ретельно промийте рис у воді та відваріть його протягом 4 – 5 хвилин. Злийте зайву воду.


Приготування хапами / Фото Їжа

  1. Обсмажте мигдалеві пластівці на сухій сковорідці та перекладіть в чистий посуд.

  1. Обсмажте на сковорідці з вершковим маслом нарізані яблука та сухофрукти протягом 5 хвилин.


Приготування хапами / Фото Їжа

  1. Гарбуз помийте, зріжте верхівку та видаліть насіння і волокна.


Приготування хапами / Фото Їжа

  1. Змішайте сухофрукти, яблука, мигдалеві пластівці з рисом, полийте медом та посоліть на ваш смак. Викладіть начинку в середину гарбуза.
  1. Викладіть зверху кілька шматочків вершкового масла та накрийте кришкою з гарбуза.


Приготування хапами / Фото Їжа

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте страву протягом 1,5 години.
  1. Страва готова. Перед подачею до столу хапаму розрізають на 6 – 8 частин та подають розгорнутою наче квітку. Смачного!