Хапама – традиційна страва вірменської кухні, яка дуже схожа на улюблений нами плов, але з особливостями. Цю страву зазвичай готують на вірменському весіллі, адже вона вважається символом різноманітності та достатку.
Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
До фруктового плову в горщику з гарбуза додають яблуки, родзинки, фініки та інші улюблені сухофрукти. Подають хапаму до столу попередньо розрізавши на шматочки і розкривши гарбуз наче квітку.
Рецепт хапами
- Час: 2 години
- Порції: 8
Хапама / Фото Гастроном
Приготування:
- Ретельно промийте рис у воді та відваріть його протягом 4 – 5 хвилин. Злийте зайву воду.
Приготування хапами / Фото Їжа
- Обсмажте мигдалеві пластівці на сухій сковорідці та перекладіть в чистий посуд.
- Обсмажте на сковорідці з вершковим маслом нарізані яблука та сухофрукти протягом 5 хвилин.
Приготування хапами / Фото Їжа
- Гарбуз помийте, зріжте верхівку та видаліть насіння і волокна.
Приготування хапами / Фото Їжа
- Змішайте сухофрукти, яблука, мигдалеві пластівці з рисом, полийте медом та посоліть на ваш смак. Викладіть начинку в середину гарбуза.
- Викладіть зверху кілька шматочків вершкового масла та накрийте кришкою з гарбуза.
Приготування хапами / Фото Їжа
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте страву протягом 1,5 години.
- Страва готова. Перед подачею до столу хапаму розрізають на 6 – 8 частин та подають розгорнутою наче квітку. Смачного!