Досить тушкувати перці: рецепт з сиром та відварною куркою
1 вересня 2022,
13:56
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиЯка страва першою спадає на думку, коли потрібно приготувати солодкий болгарський перець? Мабуть, це фаршировані перці тушковані у великій кількості соусу чи бульйону. А якщо ми запропонуємо вам трішки відійти від звичних страв, і спробувати запекти їх половинками в духовці? Повірте, це дуже смачно!
Солодкий болгарський перець послужить вам не тільки формою для запікання інгредієнтів, а й додасть особливих ноток способу.
Читайте також Смачно, як вдома: ексклюзивна лінійка "Наша Ряба Апетитна" від шефа Аліка Мкртчяна
У начинку можна додавати різні продукти: твердий чи м'який сир, відварену курку або сирій курячий фарш, червону рибу або улюблену кашу: рис, булгур чи кіно.
Рецепт запечених перців половинками
- Час: 35 хвилин
- Порції: 2 – 4
– 2 болгарські перці;
– відварене куряче філе;
– натертий сир;
– кілька помідорів чері;
– сер фета.
Для заправки:
– 1 куряче яйце;
– 3 столові ложки сметани;
– 100 грамів вершків;
– сіль;
– дрібка сухого часнику;
– сухий орегано.
Приготування:
- Ретельно помийте та почистіть перці. Розріжте навпіл та видаліть насіння.
- Для заправки змішайте всі перелічені інгредієнти та трішки збийте вінчиком.
- Викладіть половинки перців на деко або жаротривку форму попередньо вкриту шаром пергаменту для запікання. Начиніть їх подрібненими шматочками курки, додайте натертий сир та половинки чері.
- Залийте все кількома ложками заправки та зверху покладіть кубики сиру фета.
- Розігрійте духовку до 190 градусів та запікайте перці 35 хвилин.
Смачного!