Досить тушкувати перці: рецепт з сиром та відварною куркою

1 вересня 2022, 13:56
Читать новость на русском

Яка страва першою спадає на думку, коли потрібно приготувати солодкий болгарський перець? Мабуть, це фаршировані перці тушковані у великій кількості соусу чи бульйону. А якщо ми запропонуємо вам трішки відійти від звичних страв, і спробувати запекти їх половинками в духовці? Повірте, це дуже смачно!

Солодкий болгарський перець послужить вам не тільки формою для запікання інгредієнтів, а й додасть особливих ноток способу.

Читайте також  Смачно, як вдома: ексклюзивна лінійка "Наша Ряба Апетитна" від шефа Аліка Мкртчяна

У начинку можна додавати різні продукти: твердий чи м'який сир, відварену курку або сирій курячий фарш, червону рибу або улюблену кашу: рис, булгур чи кіно. 

Рецепт запечених перців половинками

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 2 – 4
Інгредієнти:
 – 2 болгарські перці;
 – відварене куряче філе;
 – натертий сир;
 – кілька помідорів чері;
 – сер фета. 
Для заправки:
 – 1 куряче яйце;
 – 3 столові ложки сметани;
 – 100 грамів вершків;
 – сіль;
 – дрібка сухого часнику;
 – сухий орегано.

Приготування:

  • Ретельно помийте та почистіть перці. Розріжте навпіл та видаліть насіння. 
  • Для заправки змішайте всі перелічені інгредієнти та трішки збийте вінчиком.
  • Викладіть половинки перців на деко або жаротривку форму попередньо вкриту шаром пергаменту для запікання. Начиніть їх подрібненими шматочками курки, додайте натертий сир та половинки чері.
  • Залийте все кількома ложками заправки та зверху покладіть кубики сиру фета.
  • Розігрійте духовку до 190 градусів та запікайте перці 35 хвилин.

Смачного!