Треба скуштувати все: чебуреки з м'ясним фаршем, сиром, вишнями та грибами
Чи знайдеться у світі людина, яка, наминаючи чебуреки, не просила б іще? Ми теж обожнюємо ці хрумкі, соковиті смаколики. Тож вирішили поділитися з вами рецептами своїх улюблених начинок. Дуже радимо вишневу: це нереально смачно!
Ми ладні їсти чебуреки хоч щодня. Головне – змінювати начинки! А їх дуже багато – кожен знайде свій улюблений смак.
Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
Ось наші топові начинки для чебуреків і правильний рецепт тіста. Не гаймо часу, хутчіш на кухню – готувати улюблену страву дитинства!
Рецепт тіста на чебуреки
- Час: 1 година
- Порції: 6 – 8
Чебуреки / Фото Особлива
– 400 г борошна;
– 200 мл окропу;
– 10 г солі;
– 20 г цукру;
– 30 мл горілки;
– 30 мл олії.
Приготування:
- Розчиніть в окропі сіль і цукор, додайте борошно, олію та горілку.
- Замісіть тісто.
- Обгорніть тісто харчовою плівкою й відправте до холодильника на 1 годину відпочити.
- Відокремте від загальної маси тіста невеликий шматочок і тонко розкачайте.
Чебуреки з м'ясним фаршем на ваш смак
- Час: 1 година
- Порції: 6
Чебуреки з м'ясом / Фото Кулінар
– 800 г фаршу з яловичини, курятини чи баранини (українські чебуреки можуть бути й зі свининою);
– 1 ріпчаста цибулина;
– 2 зубчики часнику;
– 20 г кінзи;
– 100 мл води;
– 4 г солі;
– 3 г меленого чорного перцю.
Приготування:
- Щоб приготувати начинку для чебуреків, змішайте фарш із дрібно нарізаними часником, цибулею та кінзою. Поперчіть, посоліть і додайте води. Гарно все вимішайте до однорідної консистенції.
- Викладіть у центр тіста 1 – 2 столові ложки фаршу й сформуйте чебурек. Ретельно з'єднайте краї тіста за допомогою виделки.
- Розігрійте олію й обсмажте чебуреки у фритюрі.
- Викладіть готові чебуреки на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Страва готова.
Смачного!
Читайте також Мастер Шеф 11 сезон 1 випуск: як зірки шоу-бізу та відомі тіктокери виборювали місце на шоу
Чебуреки з 4 сири"
- Час: 1 година
- Порції: 6 – 8
Чебуреки із сиром / Фото 1000 меню
– 200 г сиру моцарела;
– 80 г блакитного сиру;
– 200 г сиру сулугуні;
– 50 – 60 г сиру пармезан.
Приготування:
- Тісто для чебуреків приготуйте аналогічно першому рецепту.
- Натріть на тертці моцарелу та сулугуні.
- Блакитний сир подрібніть руками на маленькі шматочки.
- Сир пармезан натріть на тертці або за допомогою спеціального ножа для сиру.
- Змішайте всі чотири сири у мисці та викладіть в центр розкачаного тіста для чебуреків.
- Ретельно защепіть краї тіста за допомогою виделки.
- Розігрійте олію й обсмажте чебуреки у фритюрі.
- Викладіть готові чебуреки на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Страва готова.
Смачного!
Чебуреки з печерицями та курятиною
- Час: 1 година
- Порції: 6 – 8
Чебуреки з грибами / Фото Скарбничка кухаря
– 400 г відвареної курятини;
– 500 г печериць;
– 200 г сиру сулугуні;
– 1 ріпчаста цибулина;
– сіль – на ваш смак;
– мелений чорний перець – на ваш смак;
– естрагон – на ваш смак.
Приготування:
- Ретельно почистіть гриби від шкірки, а цибулю від лушпиння.
- Наріжте цибулю дрібними кубиками, обсмажте на сковорідці з додаванням олії. Додайте нарізані шматочками гриби та перемішайте.
- Посоліть та поперчіть начинку, додайте сухого естрагону та перемішайте.
- Подрібніть курочку на довільні шматочки та з'єднайте з грибами, перемішайте начинку.
- Натріть сир на грубій тертці, з'єднайте з куркою та грибами, перемішайте та викладіть на тісто.
- Ретельно защепіть краї тіста за допомогою виделки.
- Розігрійте олію й обсмажте чебуреки у фритюрі.
- Викладіть готові чебуреки на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Страва готова.
Смачного!
Чебуреки з вишнями та корицею
- Час: 1 година
- Порції: 6 – 8
Чебуреки з вишнями / Фото Барон фуд
– консервовані вишні у своєму соку;
– кориця;
– 1 ст. л. цукру.
Приготування:
- Відцідіть вишні від соку. Викладіть їх у сотейник і посипте цукром.
- Прогрійте вишню з цукром на маленькому вогні, якщо не достатньо рідини з ягід – влийте трішки соку.
- Посипте вишні корицею, перемішайте й зніміть з плити.
- Викладіть вишні на тісто й міцно з'єднайте виделкою краї.
- Розігрійте олію й обсмажте чебуреки у фритюрі.
- Викладіть готові чебуреки на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Страва готова.
Смачного!