24 канал підготував літню підбірку святкових страв, які ви точно з легкістю можете повторити вдома. Яскрава закуска, смачна основна страва та куди ж без десерту.

Читайте також Легкі салати з курячими стріпсами "Легко!": три ідеї для вечері

Рецепт салату з кавуном та сиром фета

  • Час: 15 хвилин

Приготування:

  • Почистіть огірки від шкірки, наріжте їх кружальцями.
  • З кавуна необхідно дістати всі зернята, а м'якоть нарізати кубиками.


Салат з кавуном / Фото food and wine

  • Дрібно наріжте листочки м'яти та базиліку, додайте до салату та перемішайте.
  • Для приготування заправки до салату слід змішати сік лайма, або лимона, оливкову олію та рідкий мед. Присмачте все сіллю та чорним меленим перцем і полийте заправкою салат.
  • Перед подачею посипте салат подрібненим сиром фета.

Рецепт курячих нагестів

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки. Важливо, щоб вони були не грубі, щоб швиденько просмажувались.
  • Додаємо до шматочків солі, меленого перцю, паприки, карі і натертий або вичавлений часник. Перемішуємо, щоб спеції рівномірно розійшлися по м'ясу.
  • Для кляру просто змішайте всі інгредієнти. Шматочки курки змішуємо з борошном, занурюємо в кляр і смажимо на помірному вогні в глибокій сковороді.
  • Подавайте з французькою картоплею або улюбленим пюре.

Рецепт холодного сирника з персиками

  • Час: 2 години
  • Порції: 6

Приготування:

  • ️Форму вкрийте пергаментом для випікання. Стінки змастіть краплею олії.
  • ️Пісочне печиво подрібніть у крихту за допомогою блендера, Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі. Далі слід змішати крихту та масло і ретельно перемішати.
  • Викладіть масу у форму та розрівняйте корж, притискуючи міцно печиво до стінок і дна форми з невеликими бортиками.


Сирник з персиками / Фото olgas flavor factory

  • ️Желатин залийте водою і відставте на 10 хвилин, щоб він набух. Після – розтопіть желатин на водяній бані, чи в мікрохвильовці (20 секунд), вийміть, перемішайте. Якщо він не розтопився, підігрійте ще трішки.
  • ️З'єднайте сир, цукрову пудру, ванільний цукор і збийте масу міксером 1 хвилину. Влийте вершки та збивайте ще хвилину. Додайте розтоплений желатин, збивайте до однорідності маси.
  • ️Викладіть сирну масу на корж, розрівняйте та відправте в холодильник.
  • ️Персикове желе готуємо згідно з інструкцією на упаковці, охолоджуємо до кімнатної температури.
  • ️Персики наріжте, викладіть зверху сирної маси і залийте 5 – 6 столовими ложками желе. Кладемо в холодильник на 15 хвилин. Виймаємо і заливаємо решту желе. Щоб не протікало – радимо поставити форму з тортом на рівну тарілку і брати його за тарілку, а не за форму. Кладемо в холодильник до застигання желе.
  • Щоб зняти форму, подуйте феном на стінки, або притуліть до форми гарячий рушник. Є й легший варіант – перед початком приготування, вкрийте борти форми ацетатною стрічкою.

Смачного!