Джерело: Smachno News
Еклери – ніжний та вишуканий десерт. Традиційно готують тістечка із заварного тіста з додаванням білкового або заварного крему, а зверху прикрашають шоколадною глазур'ю.
Читайте також Рецепт мармурового шоколадного печива від Лізи Глінської
Рецепт заварного тіста
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У каструлю викладіть масло, молоко, додайте сіль і поставте на плиту, варіть на середньому вогні, доведіть до кипіння, додайте борошно і швидко розмішайте дерев'яною або силіконовою лопаткою. Зніміть з вогню, залиште для охолодження.
- У холодне тісто додайте одне за одним яйця, ретельно перемішайте.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко вистеліть пергаментним папером, змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто у кондитерський мішок. Вичавіть на деко невеликі смуги розміром 2-3 сантиметри, між ними залиште відстань.
- Відправте випікатись на 25-30 хвилин до готовності. Перші 15 хвилин випікайте при температурі 200 градусів, потім – до 160 градусів і випікайте ще 15 хвилин. Готові еклери дістаньте з духовки, залиште для охолодження.
- Викладіть крем у кондитерський мішок, начиніть еклери – зробіть отвір і наповніть кремом.
- Викладіть еклери на тарілку.
Еклери/ Фото Unsplash
Як приготувати заварний крем
- У мисці збийте яйця, цукор, борошно, додайте ванільний цукор, перемішайте до однорідної консистенції.
- У каструлі молоко доведіть до кипіння і влийте тонкою цівкою в яєчну суміш.
- Крем вилийте у каструлю, поставте на маленький вогонь, варіть до загустіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню, залиште для охолодження, додайте масло і збийте міксером.
Еклери з кремом/ Фото Unsplash
Як приготувати білковий крем
- У каструлі змішайте цукор з водою, варіть сироп на середньому вогні.
- У миску викладіть білки, додайте дрібку солі, лимонний сік, збивайте міксером протягом 10 хвилин. Влийте тонкою цівкою сироп у білки, збивайте ще 7-10 хвилин.
- Залиште крем при кімнатній температурі до загустіння.
Шоколадна глазур/ Фото Unsplash
Як приготувати шоколадну глазур
- У каструлі на маленькому вогні розтопіть шоколад, додайте вершки, перемішайте до однорідної консистенції, варіть декілька хвилин до готовності.
- Гарячим шоколадом покрийте тістечка. Смачного!