У літню спеку можна втамувати спрагу не тільки водою, але приготувати прохолодні напої – холодний чай, морси, безалкогольні коктейлі. Ми підготували для вас прості рецепти, які сподобаються усім.

Читайте також Де посмажити шашлик у Києві: ТОП-10 локацій для ідеального пікніка

Ви можете використовувати будь-які улюблені ягоди, фрукти, цитрусові, додавати ванільний цукор, корицю, мед для аромату, за бажанням – лід.

Яблучний морс / Фото Unsplash

Яблучний морс

  1. Яблука ретельно помийте, почистіть від шкірки, кісточок, наріжте скибочками.
  2. У каструлю викладіть яблука, додайте воду, доведіть до кипіння на середньому вогні протягом 10 – 12 хвилин.
  3. Зніміть з вогню, залиште для охолодження, процідіть, додайте цукор або мед, перемішайте.
  4. Розлийте у склянки, задекоруйте скибочками яблук. За бажанням додайте лід.

Апельсиновий морс / Фото Pexels

Апельсиновий морс

  1. Апельсини, лимон ретельно помийте, зніміть цедру, вичавіть сік.
  2. У каструлю викладіть цедру, залийте водою, додайте корицю, цукор, доведіть до кипіння на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
  3. Зніміть з вогню для охолодження, процідіть через сито, додайте сік, перемішайте.

Ягідний морс / Фото Unsplash

Ягідний морс

  1. Смородину ретельно помийте, перетріть через сито, викладіть у каструлю, готовий сік поставте у холодильник.
  2. Далі – додайте воду, цукор, доведіть до кипіння протягом 7 – 10 хвилин.
  3. Зніміть із вогню, залиште для охолодження. Процідіть напій через сито, додайте сік.
  4. Розлийте морс у склянки, задекоруйте свіжими ягодами, лаймом. За бажанням додайте лід. Смачного!