Суп з грибами: домашні рецепти на кожен день

23 грудня 2020, 20:05
Читать новость на русском

Суп з грибами – перша страва, яка не тільки зігріє у холодну погоду, а й збагатить ваш організм вітамінами.

SmachnoNews підготував для вас смачні рецепти супів з грибами. Ароматний вершковий суп з печерицями та сиром, суп з гречкою, які легко готуються та не займуть у вас багато часу.

Читайте також Рецепти пісного борщу: з грибами, квасолею, з вушками

Вершковий суп із печерицями та сиром

Інгредієнти:
– 350 г грибів (печериці);
– 50 г моркви;
– 50 г цибулі;
– 150 г плавленого сиру 15%;
– 100 мл вершків 33%;
– 2-3 ст.л соняшникової олії;
– сіль, перець.
  1. Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки картоплю, моркву, наріжте кубиками, цибулю – соломкою.
  2. Ретельно помийте гриби, наріжте скибочками, обсмажте на пательні на соняшниковій олії з цибулею і морквою до золотої скоринки.
  3. У каструлю з окропом викладіть картоплю, додайте сіль, перець, цибулю, моркву, гриби.
  4. Натріть плавлений сир на грубій тертці, додайте у суп, влийте вершки та доведіть до кипіння. Варіть всі інгредієнти 15 хвилин до готовності.
  5. Зніміть суп з вогню, накрийте кришкою, залиште на 10 хвилин. Подавайте до столу гарячим, з хлібом або грінками.

Вершковий суп з грибами

Суп з грибами та гречкою

Інгредієнти:
– 400 г грибів (печериці);
– 50 г моркви;
– 50 г цибулі;
– 100 г гречки;
– 2-3 ст.л соняшникової олії;
– сіль, перець.
  1. Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки картоплю, моркву наріжте кубиками, цибулю – соломкою.
  2. Ретельно помийте гриби, наріжте скибочками, обсмажте на пательні на соняшниковій олії з цибулею і морквою до золотої скоринки.
  3. Ретельно промийте гречку.
  4. У каструлю з окропом викладіть картоплю, додайте сіль, перець, цибулю, моркву, гриби.
  5. У суп додайте гречку, варіть всі інгредієнти 15 хвилин до готовності.
  6. Зніміть суп з вогню, накрийте кришкою, залиште на 10 хвилин. Подавайте до столу гарячим. Смачного!
Суп з грибами та гречкою