Найсмачніша консервація осені: рецепти салатів, які смакуватимуть завжди

20 вересня 2023, 10:15
Читать новость на русском

Щороку ми заздалегідь робимо заготівлю з овочів та фруктів на зиму, аби смакувати консервацією у будь-який час. Ми пропонуємо окрім звичних нам рецептів квашенини та маринування спробувати кілька салатів.

24 канал підготував три найкращі рецепти зимових салатів в банці, які точно підійдуть до будь-якого столу. Салат з баклажанів, перців та популярний Ніжинський з огірків стануть фаворитами серед домашньої консервації.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Салат з баклажанів "Тещин язик"

  • Час: 1 година
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 2 – 2,5 кілограми баклажанів;
 – 1 кілограм солодкого перцю;
 – 1 кілограм помідорів;
 – 2 гострих перці;
 – 1 головка часнику;
 – 30 грамів 9% оцту;
 – 3 столові ложки олії;
 – 1 столова ложка цукру;
 – 1 столова ложка солі.

Приготування:

  • Промиваємо та просушуємо баклажани. Нарізаємо їх довгими скибками "язиками". Солимо та перекладаємо у каструлю.
  • Чистимо попередньо помиті овочі: солодкий перець, помідори та гострий перець.
  • Перці та помідори пропускаємо через м'ясорубку, часник очищаємо від лушпиння і теж пропускаємо через прес.


Салат з баклажанів "Тещин язик" / Фото 1000 меню

  • Заливаємо томатною заливкою баклажани, додаємо сіль та цукор.
  • Відправляємо все на вогонь та варимо помішуючи 30 хвилин. Вливаємо оцет та знову перемішуємо.
  • Розкладаємо готовий салат по чистих, стерилізованих банках та закриваємо кришками.
  • Перевертаємо верх дном, вкриваємо теплою ковдрою та залишаємо до повного охолодження.

Готово!

Салат з перців на зиму

  • Час: 1 година
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 1 кілограм солодких перців;
 – 1 кілограм моркви;
 – 1 кілограм помідорів;
 – 1 кілограм ріпчастої цибулі;
 – 120 грамів олії;
 – 130 грамів цукру;
 – 60 грамів оцту 9%;
 – 1,5 столової ложки солі.

Приготування:

  • Миємо та просушуємо овочі. Видаляємо хвостики, лушпиння та насіння.
  • Нарізаємо перці, цибулю, моркву та помідори довільними шматочками. Перекладаємо на сковорідку з олією та обсмажуємо 30 хвилин до готовності. Присмачуємо сіллю, цукром.
  • Вливаємо оцет та продовжуємо тушкувати салат ще 10 хвилин.
  • Розкладаємо готовий салат по чистих, стерилізованих банках та закриваємо кришками.
  • Перевертаємо верх дном, вкриваємо теплою ковдрою та залишаємо до повного охолодження.

Готово!

Ніжинський салат

  • Час: 4 години
  • Порції: 2
Інгредієнти:
– 2 кілограми огірків;
– 700 грамів цибулі;
– 1 ложка солі;
– 50 – 100 грамів кропу.
Для маринаду на півлітрову банку:
– 1 чайна ложка солі;
– 2 ложки 9% оцту;
– 1 ложка олії;
– 4 – 5 штук чорного перцю горошком.

Приготування:

  • Огірки промиваємо в проточній воді та ріжемо ножем, щоб вийшли дуже тонкі кружечки.
  • Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
  • Кріп подрібнюємо ножем.
  • Змішуємо у великому посуді огірки, цибулю та кріп, додаємо сіль. Все ретельно перемішуємо і залишаємо настоюватися на 1 – 1,5 години.
  • Промиваємо банки у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. На дно кожної банки викладаємо лавровий лист та чорний перець горошком.


Ніжинський салат / Фото Апостроф

  • Далі накладаємо ніжинський салат у банки, заливаємо соком, що виділився. Зверху в кожну банку висипаємо по 1 чайній ложці цукру, солі, 1 столовій ложці олії, 2 столові ложки оцту.
  • Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по горло. Стерилізуємо банки 0,5 літра із моменту закипання води 20 хвилин (якщо банки 1 літра: 35 – 40 хвилин).
  • Закриваємо все кришками і перевертаємо догори дном.
  • Коли закрутка охолоне, перевертаємо та відправляємо на зберігання в темне і прохолодне місце.

Смачного!

Сподобалися рецепти? Спробуйте також приготувати домашній яблучний сік без цукру та консервантів.