Жоден пакетований сік не зрівняється з домашнім, і це не секрет. Аби вдало закрити яблучний напій на зиму, ми підготували перевірений рецепт без цукру та консервантів.
Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
Важливо зберігати готовий напій в прохолодному і темному місці, аби сік не почав бродити та не зіпсувався.
Рецепт яблучного соку
- Час: 1 доба
- Порції: 2
Приготування:
- Заздалегідь підготуйте банки для закручування соку. Найкраще обирати великі банки по 2 і 3 літри. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою та стерилізуємо у духовці. Ставимо кришки і банки шийкою вниз на решітку в холодну духовку і вмикаємо її при 160 – 180 градусах. Коли вона прогріється, стерилізуємо приблизно 20 – 30 хвилин.
- Ретельно миємо яблука, зрізаємо пошкоджені місця, видаляємо насіння та хвостики. Нарізаємо їх на середні шматочки, якщо яблука великі.
- Вижимаємо з них сік за допомогою соковижималки. Знімаємо піну, що утворилася зверху шумівкою, або ложкою. Щоб очистити сік від жмиху, використовуємо марлю чи сито. Переливаємо очищений сік у велику каструлю, ставимо на середній вогонь.
- Доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Спочатку нагріваємо сік до 80 градусів та охолоджуємо в мисці з холодною водою. Вдруге сік прогріваємо до 97 градусів.
- Розливаємо гарячий сік у стерильні банки та закриваємо кришками. Перевертаємо їх догори дном, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Смачного!