Актуальні перекуси до школи: вівсяні батончики, сендвічі та хумус з овочами
За кілька днів наші дітлахи підуть до школи – набиратися нових знань. Тож їм треба буде постійно поповнювати сили. Пропонуємо вам три рецепти перекусів, які школярі охоче братимуть із собою.
Варені яйця чи накладанці із сиром – це банально. Варто вам трохи покреативити – і у ваших улюблених школярів будуть апетитні сучасні перекуси.
Овочі з хумусом
Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
- Час: 8 – 10 годин на замочування і 2 години на приготування.
- Порції: 2
Хумус / Фото Кухар
Інгредієнти:
– 150 г нуту;
– 3 – 4 ст. л. лимонного соку;
– 5 ст. л. оливкової олії;
– 4 ст. л. кунжутної пасти (тахіни);
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 2 ч. л. солі.
Додатково:
– улюблені овочі.
Приготування:
- Заздалегідь замочіть нут у воді й залиште на ніч.
- Відваріть нут у воді до готовності, звільніть його від тонких оболонок, заливши холодною водою. Бульйон із нуту (аквафабу) не зливайте, ми її використаємо для приготування хумусу.
- Очищений нут змеліть у блендері, до пюре додайте лимонний сік, тахіну, сіль із часником і 100 мілілітрів відвару, що залишився після варіння.
- Поступово додавайте до нутового пюре оливкову олію і перемішуйте.
- Для хумусу ідеально підходять паприка, кмин, обсмажений часник і мелений чорний перець – все на ваш смак.
- Подавайте хумус, притрусивши його дрібно нарізаною зеленню петрушки, кінзи або кедровими горішками.
- Наріжте улюблені овочі: стебла селери, моркву або томати й покладіть до харчового контейнера чи ланч-бокса.
Смачного!
Вівсяні батончики
- Час: 2 години
- Порції: 4
Вівсяні батончики / Фото Коліжанка
– 2 ст. л арахісової пасти;
– 1 ст. л волоських горіхів;
– 1 ст. л родзинок;
– 1 ст. л журавлини;
– 1 ст. л меду;
– 4 – 5 ст. л вівсяних пластівців.
- Ретельно змішайте арахісове масло та мед, злегка прогрійте інгредієнти на водяній бані.
- Змішайте в глибокій мисці горіхи, родзинки, журавлину та вівсяні пластівці.
- Додайте арахісове масло та мед – перемішайте.
- Викладіть суміш у деко вкрите пергаментом, розрівняйте силіконовою лопаткою.
- Відправте деко з заготовкою на батончики до холодильника на кілька годин.
- Наріжте суміш на батончики та обгорніть у пергамент для випікання.
Смачного!
Сендвічі з куркою
- Час: 40 хвилин
- Порції: 2
Сендвіч з куркою / Фото 5 канал
– 4 скибочки хліба для тостів;
– 300 г курячого філе;
– листя салату на ваш смак;
– 2 огірки;
– 4 скибочки твердого сиру;
– 2 помідори;
Для соусу:
– 1 ч. л. м'якої гірчиці;
– 2 ч. л. оливкової олії;
– сіль на ваш смак;
– 1 зубчик часнику;
– 2 яєчних жовтки;
– чорний перець на ваш смак.
Приготування:
- Для приготування соусу подрібніть часник і збийте блендером разом з жовтками, лимонним соком і сіллю. Влийте тонкою цівкою оливкову олію. Домашній майонез для сендвічів готовий.
- Куряче філе посоліть і підсмажте на грилі.
- Змастіть тостовий хліб майонезом.
- Наріжте овочі тонкими кружечками.
- Викладіть на хліб овочі, листя салату, твердий сир та підсмажену курку.
- Накрийте сендвіч іншою половиною хліба.
- Помістіть сендвіч на гриль, щоб на хлібі з'явилася скоринка, а сир розплавився.
Смачного!