Актуальні перекуси до школи: вівсяні батончики, сендвічі та хумус з овочами

29 серпня 2021, 15:29
Читать новость на русском

За кілька днів наші дітлахи підуть до школи – набиратися нових знань. Тож їм треба буде постійно поповнювати сили. Пропонуємо вам три рецепти перекусів, які школярі охоче братимуть із собою.

Варені яйця чи накладанці із сиром – це банально. Варто вам трохи покреативити – і у ваших улюблених школярів будуть апетитні сучасні перекуси.

Овочі з хумусом

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

  • Час: 8 – 10 годин на замочування і 2 години на приготування.
  • Порції: 2


Хумус / Фото Кухар

Інгредієнти:
 – 150 г нуту;
 – 3 – 4 ст. л. лимонного соку;
 – 5 ст. л. оливкової олії;
 – 4 ст. л. кунжутної пасти (тахіни);
 – 3 – 4 зубчики часнику;
 – 2 ч. л. солі.
Додатково:
– улюблені овочі.

Приготування:

  1. Заздалегідь замочіть нут у воді й залиште на ніч.
  2. Відваріть нут у воді до готовності, звільніть його від тонких оболонок, заливши холодною водою. Бульйон із нуту (аквафабу) не зливайте, ми її використаємо для приготування хумусу.
  3. Очищений нут змеліть у блендері, до пюре додайте лимонний сік, тахіну, сіль із часником і 100 мілілітрів відвару, що залишився після варіння.
  4. Поступово додавайте до нутового пюре оливкову олію і перемішуйте.
  5. Для хумусу ідеально підходять паприка, кмин, обсмажений часник і мелений чорний перець – все на ваш смак.
  6. Подавайте хумус, притрусивши його дрібно нарізаною зеленню петрушки, кінзи або кедровими горішками.
  7. Наріжте улюблені овочі: стебла селери, моркву або томати й покладіть до харчового контейнера чи ланч-бокса.

Смачного!

Вівсяні батончики

  • Час: 2 години
  • Порції: 4


Вівсяні батончики / Фото Коліжанка

Інгредієнти:
– 2 ст. л арахісової пасти;
– 1 ст. л волоських горіхів;
– 1 ст. л родзинок;
– 1 ст. л журавлини;
– 1 ст. л меду;
– 4 – 5 ст. л вівсяних пластівців.
  1. Ретельно змішайте арахісове масло та мед, злегка прогрійте інгредієнти на водяній бані.
  2. Змішайте в глибокій мисці горіхи, родзинки, журавлину та вівсяні пластівці.
  3. Додайте арахісове масло та мед – перемішайте.
  4. Викладіть суміш у деко вкрите пергаментом, розрівняйте силіконовою лопаткою.
  5. Відправте деко з заготовкою на батончики до холодильника на кілька годин.
  6. Наріжте суміш на батончики та обгорніть у пергамент для випікання.

Смачного!

Сендвічі з куркою

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2


Сендвіч з куркою / Фото 5 канал

Інгредієнти:
 – 4 скибочки хліба для тостів;
 – 300 г курячого філе;
 – листя салату на ваш смак;
 – 2 огірки;
 – 4 скибочки твердого сиру;
 – 2 помідори;
  Для соусу:
 – 1 ч. л. м'якої гірчиці;
 – 2 ч. л. оливкової олії;
 – сіль на ваш смак;
 – 1 зубчик часнику;
 – 2 яєчних жовтки;
 – чорний перець на ваш смак.

Приготування:

  1. Для приготування соусу подрібніть часник і збийте блендером разом з жовтками, лимонним соком і сіллю. Влийте тонкою цівкою оливкову олію. Домашній майонез для сендвічів готовий.
  2. Куряче філе посоліть і підсмажте на грилі.
  3. Змастіть тостовий хліб майонезом.
  4. Наріжте овочі тонкими кружечками.
  5. Викладіть на хліб овочі, листя салату, твердий сир та підсмажену курку.
  6. Накрийте сендвіч іншою половиною хліба.
  7. Помістіть сендвіч на гриль, щоб на хлібі з'явилася скоринка, а сир розплавився.

Смачного!