24 канал підготував два рецепти смачних заготовок на зиму, які ви з легкістю можете приготувати вдома. В'ялені помідори відмінно підійдуть до салатів, на бутерброди чи до сирної закуски, а зелені мариновані помідори – до м'яса чи овочевого гарніру.
Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
В'ялені помідори
- Час: 4 – 8 годин
- Порції: 1 – 2
Приготування:
- Попередньо помиті та просушені помідори розріжте навпіл. За бажанням можна видалити насіння.
- Вкрийте деко шаром пергаменту для випікання та викладіть на нього половинки помідорів. Трішки посипте все сіллю та сухою сумішшю італійських трав.
- Хаотично розкладіть грубі шматочки часнику та збризніть олією.
- Розігрійте духовку до 80 градусів та відправте деко з помідорами сушитися на 4 години. Час від часу відкривайте двері духовки, щоб виходила волога.
- Час приготування вказаний відносний, адже все залежить від духовки та розмірів помідорів. Головне не пересушити їх, вони повинні бути трішки вологими та еластичними, але не пересушеними та крихкими.
- Готові помідори викладіть у банки шарами: томати, спеції, часник, оливкова олія. Закрийте банку кришкою та залишіть її до повного охолодження.
Зелені помідори з морквою
- Час: 40 хвилин
- Порції: 2 – 3
Приготування:
- Ретельно помийте помідори, зробіть надріз по центру, але не до кінця.
- Моркву наріжте кільцями, а часник пластинками.
- У кожен помідор вставте моркву та часник.
- Перекладіть помідори в стерилізовані банки. В кожну банку додайте гострий перець.
- Для маринаду доведіть до кипіння в каструлі спеції, оцет, воду та залийте ним помідори.
- Стерилізуйте банки 15 хвилин та закрийте кришками.
- Переверніть їх, накрийте банки теплим рушником та охолодіть при кімнатній температурі.
- Мариновані помідори готові.
Смачного!