Улюблені сніданки по-новому: 3 рецепти із курячими гомілками
Якщо вам уже набридло їсти зранку класичну яєчню чи грінки, маємо чудову ідею, як "прокачати" звичайний сніданок. Для цього знадобляться курячі гомілки і всього 25 хвилин вашого часу. Обіцяємо: буде не тільки смачно, але й поживно!
Пропонуємо приготувати англійський сніданок, або хрумкі тости з авокадо, що надзвичайно популярні серед європейців, чи єврейську шакшуку. Звучить складно? Насправді ж це рецепти яєчні і сендвічів, які просто смакуватимуть по-новому.
До теми Економимо світло: 3 готові ідеї для смачних страв нашвидкуруч
"Прокачати" ці страви допоможе один інгредієнт – ніжне м'ясо курячої гомілки. А щоб отримати поживні сніданки, докладаючи мінімум зусиль, обирайте якісну та завжди свіжу продукцію ТМ "Наша Ряба". Це перший український виробник, в асортименті якого з'явилися гомілки без кістки. А все для того, щоб зекономити ваш час та полегшити приготування поживних страв зранку.
Залежно від кількості осіб у родині, на вибір є упаковки 0,6 або 1,1 кілограма. Продукція ТМ "Наша Ряба" дбайливо запакована у РЕТ-лотки, які зберігають свіжість м’яса впродовж 7 днів. Тож можете бути певними: на вашому столі опиниться тільки якісна курятина.
А як за допомогою гомілок без кістки вдосконалити знайомі сніданки – ділимось у простих рецептах.
Сендвіч з авокадо та куркою
- Час: 25 хвилин
- Порції: 2
Тост з авокадо та куркою / Фото Shutterstock
– упаковка курячих гомілок без кістки ТМ "Наша Ряба";
– 4 скибки цільнозернового тостового хліба;
– 1 стигле авокадо (ми рекомендуємо сорт Хаас, але за бажанням можна взяти будь-який);
– 1 помідор;
– вершковий крем-сир;
– листя салату;
– олія для смаження;
– чорний мелений перець;
– сіль.
Приготування:
- На сухій антипригарній пательні обсмажте тости з обох сторін до рум’яної скоринки (2 – 3 хвилини). Перекладіть їх на тарілку.
- На цій же пательні обсмажте куряче м’ясо гомілки на олії 15 – 20 хвилин з обох сторін. Присмачте все спеціями.
- Доки м’ясо готується, змастіть тости крем-сиром, викладіть на половину хліба очищене та нарізане скибками авокадо. На іншу – листя салату та кружальця помідора.
- Готову курочку викладіть на помідори та накрийте тостом з авокадо.
- Розріжте сформовані сендвічі навскіс і подавайте до столу.
До речі, ці сендвічі можна приготувати заздалегідь, щоб не залишитися голодними у випадку відсутності світла. Адже їх зручно їсти за будь-яких умов!
Шакшука з м’ясом гомілки
- Час: 25 хвилин
- Порції: 2
– упаковка курячих гомілок без кістки ТМ "Наша Ряба";
– 300 мілілітрів томатного соусу;
– 4 курячих яйця;
– 2 печериці;
– 1 невелика ріпчаста цибулина;
– 1 чайна ложка зіри;
– 1 чайна ложка копченої меленої паприки;
– улюблена зелень (кінза або петрушка);
– олія для смаження;
– чорний мелений перець;
– сіль.
Приготування:
- Наріжте м’ясо гомілки на довільні шматки.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній нарізану кубиком цибулю разом зі спеціями.
- Додайте курятину та продовжуйте обсмажувати ще 5 – 10 хвилин. Присмачте сіллю та перцем.
- Наріжте гриби тонкими скибками та обсмажте разом з м’ясом ще 2 – 3 хвилини.
- Вилийте у сковорідку томатний соус та перемішайте.
- Поверх інгредієнтів вибийте курячі яйця та одразу накрийте все кришкою. Готуйте 5 – 7 хвилин на повільному вогні. За бажанням яйця можна присмачити спеціями.
- Перед подачею до столу посипте шакшуку дрібно нарізаною зеленню.
Англійський сніданок по-новому
- Час: 25 хвилин
- Порції: 2
Англійський сніданок з куркою / Фото Shutterstock
– упаковка курячих гомілок без кістки ТМ "Наша Ряба";
– 6 курячих яєць;
– 4 печериці;
– 2 помідори;
– 2 скибки тостового хліба;
– салат айсберг;
– вершковий крем-сир або масло;
– олія для смаження;
– мелена солодка паприка;
– чорний мелений перець;
– сіль.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку на середньому вогні. Обсмажте на ній тости до рум’яної скоринки 2 – 3 хвилини.
- Готові тости змастіть вершковим крем-сиром.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Замаринуйте м’ясо гомілки паприкою, сіллю та чорним меленим перцем. Збризніть олією та відправте запікатися на 20 – 25 хвилин.
- Листя салату порвіть руками та викладіть на тарілку. За бажанням можна полити олією та присмачити сіллю.
- На сковорідці, де рум’янилися тости, обсмажте яйця під кришкою впродовж 5 хвилин. Перекладіть їх на тарілку.
- Далі слід нарізати печериці скибками та обсмажити на олії зі спеціями до готовності (5 хвилин).
- Наріжте помідори, відправте в тарілку до решти інгредієнтів.
- Готову курочку викладіть поряд з яйцями та подавайте страву до столу гарячою.
Смачного!