Популярні салати без майонезу – рецепти на будь-який смак
26 квітня 2023,
12:08
Читать новость на русском
Після Великодніх свят вже не хочеться важкої та майонезної їжі. Ми пропонуємо приготувати салат, але без майонезу – з легким соусом.
Майонез, звісно, улюблений соус багатьох, але він настільки жирний, що ваша талія вам не скаже після такої їжі "дякую". Обирайте один з трьох варіантів салатів з різноманітними заправками, або готуйте усі, й насолоджуйтеся смачними стравами.
Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак
Салат з буряка та сиру
Салат з буряком / Фото Food network
– 100 грамів запеченого буряка;
– 100 грамів козячого сиру;
– 50 грамів апельсина;
– 30 грамів волоських горіхів;
– свіже листя салату.
Для соусу:
– лимонний сік;
– цукор;
– оливкова олія.
Приготування:
- Грубо нарізаємо печений буряк.
- Очищаємо від білих плівок м'якоть апельсина, розбираємо на дольки.
- Для соусу змішуємо всі інгредієнти й трішки прогріваємо, щоб цукор розтопився.
- У порційні тарілки викладаємо листя салату, поливаємо соусом.
- На салат викладаємо козячий сир, далі буряк. За бажанням можна додатково полити салат соусом.
- Посипаємо все горішками й одразу подаємо до столу.
Салат з кальмарами та авокадо
Інгредієнти:– 300 грамів кальмарів (2 тубуси);
– 1 авокадо;
– 10 перепелиних яєць;
– 2 свіжих огірки;
– обсмажений кунжут;
– кінза.
Для соусу:
– 10 грамів соусу "Солодкий чилі";
– 20 мілілітрів соєвого соусу;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– дрібка солі.
Приготування:
- Розрізаємо тубуси кальмара, очищаємо від шкірки й нарізаємо на прямокутники. Гострим ножем робимо надрізи 1 – 2 міліметри.
- Відправляємо кальмари в підсолену киплячу воду та дістаємо їх, як тільки вода знову закипить. Важливо не переварити їх.
- Для соусу змішуємо олію, соєвий соус, солодкий чилі соус та сіль. Перемішуємо.
- Перепелині яйця відварюємо до готовності та очищаємо від шкарлупи.
- Нарізаємо огірки, авокадо та яйця довільними шматочками.
- До соусу додаємо кальмари. Далі з'єднуємо всі інгредієнти для салату з соусом.
- Нарізаємо кінзу та перемішуємо з салатом. Посипаємо все кунжутом.
Салат з куркою та сиром халумі
– 180 грамів сиру халумі;
– 1 помідор;
– 2 пучки салату;
– 1 авокадо;
– сіль.
Для маринаду:
– 500 грамів курячої грудки;
– 2 зубчики часнику;
– 2 чайні ложки овочевого бульйону;
– 4 столові ложки солодкого соусу чилі;
– 2 столові ложки свіжовичавленого соку лайма;
– сіль.
Для заправки:
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки соку лайма;
– 1/2 столової ложки цукру;
– сіль;
– скибочки лайма (для подачі).
Приготування:
- З'єднуємо в мисці всі інгредієнти для маринаду. Додаємо нарізану довільними шматочками курку.
- У великій сковороді обсмажуємо мариновану курку до рум’яної скоринки.
- Нарізаємо халумі довгими брусочками й обсмажуємо в іншій сковороді до золотавого кольору (по 2 хвилини з кожного боку).
- Поки сир обсмажується, змішуємо в невеликій мисці інгредієнти для заправки.
- Викладаємо до глибокої салатниці листя салату, курку та халумі, на них – скибочки помідора та авокадо. Поливаємо салат заправкою.
Смачного!