Всі проситимуть ще: три рецепти салатів до святкового столу

20 січня 2023, 18:04
Читать новость на русском

Джерело:

Юлія Сімончук

Щоб святковий стіл був багатим та апетитним скористайтеся рецептами салатів, які ми підготували.

До планування святкового меню завжди потрібно підходити з розумом, прораховувати смаки та вподобання гостей, аби нікого не образити. Ми дібрали три рецепти смачних салатів на будь-який смак: з м'ясом, рибою та крабовими паличками.

Читайте також Таких більше не знайдете: закуски до святкового столу на будь-який смак

Який з них обрати, чи готувати всі три – рішення за вами. Нумо готувати!

Баварський салат з куркою

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 200 грамів курячого філе;
 – 100 грамів твердого сиру;
 – 1 – 2 помідори;
 – 70 грамів сухариків;
 – зелень(кріп, петрушка або цибуля);
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 ️–  2 – 3 зубчики часнику;
 ️– майонез.

Приготування:

  • Куряче філе відварюємо до готовності, охолоджуємо та нарізаємо на середні шматки.
  • Сир та помідори нарізаємо шматками такої ж величини.


Салат з куркою / Фото з особистого архіву Юлії Сімончук

  • Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо майонезом, або соусом зі сметани, гірчиці і соєвого соусу.
  • Вичавлюємо часник, солимо, перчимо, додаємо зелень. Перемішуємо.

Смачного!

Салат з крабовими паличками

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 200 грамів крабових паличок;
 – 1 солодкий перець;
 – 2 томати;
 – 2 відварних курячих яйця
 – 50 грамів твердого сиру;
 – 3 – 4 столові ложки майонезу;
 – 1 – 2 зубчики часнику;
 – зелень;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Крабові полички, солодкий перець, помідор і варені яйця нарізаємо соломкою.


Салат з крабовими паличками / Фото з особистого архіву Юлії Сімончук

  • Сир натираємо на грубу тертку, часник вичавлюємо через прес, подрібнюємо зелень.
  • Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо майонезом (сметаною чи йогуртом), додаємо спецій та перемішуємо.

Смачного!

Салат зі шпинатом та слабосоленим лососем

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – свіжий шпинат;
 – 4 томати чері;
 – 100 грамів слабосоленого лосося;
 – 4 перепелині яйця;
 – 1 – 2 столові ложки олії;
 – сік апельсина;
 – насіння соняшника, гарбуза чи льон;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Рибу нарізаємо шматочками. Відварені яйця очищаємо, нарізаємо половинками, а помідори шматочками.
  • Промитий і просушений шпинат викладаємо на тарілку, додаємо помідори, лосось, яйця, спеції і заправляємо оливковою олією.


Салат з рибою / Фото з особистого архіву Юлії Сімончук

  • Зверху посипаємо насінням чи горішками і видавлюємо сік апельсина.

Смачного!