Тетяна Литвинова розповідає як приготувати соуси для пасти. Ніжний томатний соус з томатами чері, білий соус з цибулею та вином та ароматний соус зі свіжого базиліку.

Читайте також Апетитні курячі ніжки та стегна: рецепти з рисом, у тортильях, з баклажанами та у фользі

Як правильно приготувати пасту

  • обирайте пасту тільки твердих сортів пшениці;
  • в окріп додайте оливкову олію;
  • пасту не треба промивати водою.

Як приготувати томатний соус

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 6 – 8
  1. Помийте томати, розріжте навпіл, викладіть у форму для запікання.
  2. Сир наріжте кубиками, додайте у томати.
  3. Далі – додайте чебрець, збризніть усі інгредієнти оливковою олією. Відправте у духовку запікатись протягом десяти хвилин.
  4. Поставте на вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння. Викладіть пасту, додайте оливкову олію, перемішайте, варіть протягом 8 – 9 хвилин до готовності. Зцідіть воду.
  5. Дістаньте з духовки соус, викладіть пасту, перемішайте. Викладіть на тарілку.

Як приготувати білий соус

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 6 – 8
  1. Цибулю, часник почистіть, подрібніть ножем.
  2. В окропі відваріть пасту, зцідіть воду.
  3. На розігріту пательню з оливковою олією викладіть цибулю, обсмажте кілька хвилин.
  4. Далі – додайте чебрець, вино. Додайте вершкове масло, натріть сир, перемішайте.
  5. Готову пасту викладіть на пательню у соус, перемішайте.

Як приготувати соус Песто

  • Час: 12 хвилин
  1. Базилік ретельно помийте, викладіть у сушку.
  2. Часник почистіть.
  3. Сир натріть на тертці.
  4. Викладіть у блендер базилік, часник, додайте оливкову олію, тертий сир, сіль, подрібніть протягом 5 хвилин до однорідної консистенції.
  • Час: 12 хвилин
  • Порції: 6 – 8
  1. В окропі відваріть спагеті.
  2. Зцідіть воду, додайте соус, перемішайте. Викладіть на тарілку. Смачного!

Три найсмачніші соуси для пасти – томатний, білий, соус Песто: рецепти від Тані Литвинової у відео: