Тож, якщо ви шукаєте спосіб створити дух справжнього Геловіну та водночас продемонструвати свою кулінарну майстерність, вам не обійтися без кількох простих та тематичних рецептів. Саме про такі напередодні найбільш містичного дня року розповідає 24 Канал.

Читайте також Осіння страва за 45 хвилин: готуємо курячі гомілки з гарбузом та фетою

Як підготуватися до гастрономічного "шабашу"

Підготовка до Геловіну – це про веселощі та креатив. Тому і страви, якими ви будете частувати гостей у цей день, мають бути яскравими. Найкраще передати дух свята допоможе цікава подача. Так, навіть фарширований перець, спагеті чи пиріг зможуть перетворитися у делікатес, від якого будуть у захваті як дорослі, так і діти. А щоб
ці витвори мистецтва були надзвичайно ситними, радимо взяти за основу ніжну та соковиту курятину.

Втілити всі ідеї в реальність без зайвих клопотів та довгих приготувань допоможе надійний виробник курятини ТМ "Наша Ряба”. В асортименті бренду є чимало позицій, з якими можна підготуватися до Геловіну. Однією із таких є курячий фарш "Філейний". Завдяки тому, що виробник подбав про всі етапи підготовки м’яса: від миття до перемелювання, процес створення ефектних страв суттєво пришвидшується. До того ж з фаршем вдасться створити не лише оригінальні закуски, але й основні страви.

Які із них точно здивують ваших гостей, розповідаємо далі.

Спагеті болоньєзе "Вампір"

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4


Спагеті болоньєзе / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Відварюємо макарони до готовності у підсоленій киплячій воді згідно з інструкцією на упаковці (10 – 13 хвилин). Зціджуємо воду.
  • На розігрітій пательні обсмажуємо з олією нарізану кубиком цибулю, моркву та курячий фарш. Присмачуємо все спеціями та вливаємо томатний соус. Готуємо все 15 – 20 хвилин.
  • Викладаємо на тарілки спагеті, зверху – соус болоньєзе та кружечки відвареного яєчного білка.
  • Робимо ножем надрізи в білку, змащуємо його кетчупом та додаємо половинки оливок. Так у нас вийдуть очі "вампіра".
  • Із залишків яєчного білка вирізаємо зуби та викладаємо на страву. Готово!

Фарширований перець "Ліхтар Джека"

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 4

Фарширований перець / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Відварюємо рис до напівготовності. Окремо обсмажуємо на пательні нарізану цибулю та моркву довільними шматочками. Через 5 хвилин додаємо рис та курячий фарш. Присмачуємо спеціями та перемішуємо. Знімаємо з плити.
  • З солодких перців обережно відрізаємо кришечки, видаляємо серединки з насінням. Гострим ножем вирізаємо мордочку.
  • Начиняємо перці рисом з фаршем, закриваємо кришками та відправляємо в розігріту духовку на 60 хвилин при 180 – 190 градусах.
  • Поливаємо все томатним соусом та запікаємо ще 10 хвилин.
  • Подаємо страву на томатному соусі.

Пиріг "Павук" з грибами та куркою

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4


М'ясний пиріг / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • У порційні формочки викладаємо курячий фарш зі спеціями, зверху – шматочки печериць та кільце ананаса. Посипаємо сиром.
  • Вливаємо трішки вершків для соковитості.
  • З тіста вирізаємо павучків з лапками за формою жаротривкої форми для запікання. Накриваємо тістом формочки зі стравою та змащуємо яєчним жовтком.
  • Відправляємо все запікатися у духовку на 40 – 45 хвилин.
  • Після приготування викладаємо на кожен пиріг по 2 кільця оливок та подаємо страву до столу.

Паста з котлетами в "Павутині"

  • Час: 40 хвилин

  • Порції: 4


Макарони з котлетами / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Відварюємо макарони до готовності у киплячій підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці (10 – 13 хвилин).
  • Курячий фарш змішуємо з нарізаною дрібним кубиком цибулею, присмачуємо спеціями. Додаємо натертий сир та формуємо котлети.
  • Обсмажуємо їх на розігрітій пательні з олією 15 хвилин до готовності.
  • У готові котлети вставляємо солоні палички, щоб вони служили ніжками павучка. Прикріплюємо на майонез половинки оливок, які матимуть вигляд очей.
  • Викладаємо макарони на тарілки, робимо павутинку з кетчупу та майонезу, а зверху кладемо павучків з котлет. Прикрашаємо листям базиліка.

Смачного!