Що приготувати на грилі: курячий шашлик, лосось, гриби та овочі

17 червня 2021, 16:57
Читать новость на русском

Влітку чудова погода для того, щоб зібратися у дружньому колі та приготувати смачні страви на грилі. Ми підготували три рецепти страв, які усім сподобаються.

Ароматні овочі, гриби, ніжний соковитий шашлик та запечений лосось із золотою скоринкою – усі страви, які ви легко можете приготувати на грилі на природі.

Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів

Для приготування страв найкраще заздалегідь підготувати маринад. За бажанням додайте гарнір –запечену картоплю та улюблені соуси.

Шашлик з курятини/ Фото Freepik

Шашлик з філе курятини

  • Час: 10 – 12 хвилин
  • Порції: 4 – 6
  • Калорійність на 100 грамів: 147 ккал
Інгредієнти:
– 600 грамів курячого філе;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 100 грамів лимонного соку;
– 2 зубчики часнику;
– 1 цибуля;
– дрібка сушеного орегано;
– дрібка меленої паприки;
– 1 солодкий перець;
– оливкова олія
– шпажки для м'яса.
  1. Філе помийте, наріжте на великі кубики.
  2. Часник, цибулю почистіть, наріжте скибочками.
  3. Перець помийте, почистіть, наріжте скибочками.
  4. У блендер викладіть часник, цибулю, додайте оливкову олію, лимонний сік, спеції, подрібніть до однорідної консистенції, викладіть у маринад м'ясо, залиште на 30 хвилин.
  5. На шпажки нанизуйте шарами м'ясо, солодкий перець, сформуйте шашлик.
  6. Розігрійте гриль до температури 180 – 200 градусів, обсмажте з двох сторін протягом 10 – 20 хвилин до готовності м'яса.
  7. Викладіть на тарілку. 

Запечений лосось на грилі / Фото Pexels

Запечений лосось на грилі

  • Час: 5 – 8 хвилин
  • Порції: 2 – 3
  • Калорійність на 100 грамів: 282 ккал
Інгредієнти:
– 2 – 3 філе лосося;
– 1 – 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 лимон;
– дрібка морської солі;
– дрібка перцю.
  1. Рибу помийте, обсушіть рушником.
  2. Змастіть оливковою олією, обсмажте на грилі протягом 3 – 4 хвилин з двох сторін до золотої скоринки.
  3. Викладіть на тарілку, збризніть лимонним соком, додайте сіль та перець.

Овочі на грилі / Фото Pexels

Як запекти овочі на грилі 

  • Час:  10 –15 хвилин
  • Порції: 4 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 67 ккал
Інгредієнти:
– 2 кабачки;
– 10 – 15 шт. грибів печериці;
– 3 – 4 томати;
– 4 – 8 солодких перці;
– 2 гілочки розмарину;
– 150 мілілітрів оливкової (рослинної) олії;
– 50 мілілітрів соєвого соусу;
– 3 грами сушеного часнику;
– 20 мілілітрів лимонного соку;
– дрібка солі;
– дрібка чорного меленого перцю.
  1. Для маринаду змішайте оливкову олію з соєвим соусом та спеціями, залиште для настоювання.
  2. Кабачки, помийте, наріжте кружечками. Гриби помийте, почистіть.
  3. Томати, перець помийте, почистіть.
  4. Занурте овочі у соус, залиште на 15 – 20 хвилин, баклажани викладіть на гриль, готуйте з двох сторін протягом 3 – 5 хвилин.
  5. Далі – перець, томати, гриби, готуйте протягом 1 – 2 хвилин.
  6. Готові овочі викладіть на тарілку. Смачного!